Tälle sivuille olemme koonneet vinkkejä uusille ja vähän kokeneemmillekin kisailijoille kilpailukäytännöistä. Muistattehan, että seuran omat kisat ovat jäsenille ilmaisia eikä lajimaksuja tarvitse kilpailukalenteriin ilmoittaessa tehdä. Muiden lajien lajimaksut maksetaan takaisin Kilpailukorttisäännön mukaisesti. Kilpailukortti löytyy täältä. Jos haluat täyttää korttia sähköisessä muodossa, se löytyy täältä

Kesää suunnitellessa kannattaa käydä tutustumassa kilpailukalenteri.fi sivustoon. Haku-osion alta saa eri filttereillä helposti haettua itselleen sopivia kilpailuja. Vinkki: kesälomareissun yhteydessäkin on kiva katsoa löytyisikö lähialueella kilpailuja mihin voisi osallistua lomareitin ja aikataulun suhteen. Eli Kilpailukalenterissa kilpailuja on mahdollista selata aikajärjestyksessä kalenteria hyödyntäen tai hakemalla mm. ajanjakson, sarjan, lajin, piirin tai kilpailun luokituksen mukaan. Kun klikkaat kilpailun nimeä, pääset sivulle josta löydät kilpailua koskevat tärkeät tiedot ja ohjeet sekä ilmoittautumislinkin. Aluemme kisat on Etelä-Pohjanmaan alla ja Pohjanmaan kilpailut löytyvät Österbotten nimellä. Ilmoittautuminen kilpailukalenterin kautta ei ole mahdollista ilman voimassa olevaa lisenssiä. Tulospalveluohjelmat eivät tunnista lisenssittömiä urheilijoita.

Ilmoittautumisaika kisoihin normaalisti loppuu pari päivää ennen kisoja, mutta poikkeuksiakin on, eli seuraa tarkasti päivämääriä. Seura maksaa takaisin vain ennakkoilmoittautumishinnan lajimaksuista. Jälki-ilmoittautumismaksut takaisin vain poikkeustapauksissa.


Kilpailukutsut löydät

Kilpailukalenterista www.kilpailukalenteri.fi

Ilmoittautuminen on helppoa:

1) Kilpailukutsuista löydät sarjat, lajit, ilmoittautumisohjeet.

2) Jos täytät kuluvan vuoden aikana 12 tai 13, niin kilpailet 13 sarjassa jne. Vanhempiin sarjoihin voi osallistua nuorempanakin. Toki tähänkin sääntöön löytyy poikkeuksia esim. pm, am ja sm kipailuissa, joten kannattaa aina lukea kilpailunjärjestäjän ohjeet tarkasti ennen ilmoittautumista.

3) Tarvitset voimassa olevan yleisurheilulisenssin, jotta voit osallistua kilpailuihin.


Osallistumismaksut

1) Maksun suuruus ja maksutapa mainitaan kilpailukutsussa. Maksaessasi laita tekstikenttään urheilihan nimi ja lajit ikäryhmineen. Esim. Kaisa Kisalainen T11 pituus ja 60m. Joku kisäjärjestäjä voi vaatia kuitin osallistumismaksuista, niin kannattaa ottaa kuva/ kuvakaappaus maksutositteesta, niin voi sen esittää tarvittaessa kisapaikalla.

2) Kisan urheilijoiden ei tarvitse maksaa osanottomaksua seuran järjestämiin omiin kilpailuihin

3) Seura maksaa osanottomaksut sinulle takaisin kauden päätteeksi seuraavien ehtojen täytyttyä:

- Kilpailukortti on oikein täytettynä kauden päätteeksi. Lähetä jokaisen kilpailun jälkeen tiedot lajeista, tuloksista ja sijoituksista numeroon 050 327 2320. Lähetä ne mielellään jo heti kilpailupäivänä, mutta viimeistään seuraavana päivänä. Kuva/video tulisi myös lähettää, että voimme ylläpitää meidän eri somekanavia. Kuva/ video voi olla myös yleiskuva kisapaikalta, jos et halua lapsesi kuvaa julkaistavan. Jos haluat täyttää korttia kauden mittaan sähköisessä muodossa, se löytyy täältä.

- Kuitit maksuista joko skannattuna, kuvakaappauksina tai paperiversiona. Mikä nyt kenellekkin vain on helpoin tapa.

Osallistunismaksut maksetaan mikäli olet ilmoittautunut ajoissa. Jälki-ilmoittautumismaksut takaisin vain poikkeustapauksissa.


Kilpailuihin valmistautuminen

- Ota selville kilpailuiden alustava aikataulu.

- Ota ajoissa selvää, minne olet menossa ja miten sinne pääsee. Yhteiskyydityksiäkin kannattaa harkita kisa-aikataulujen niin salliessa.

- Valmistaudu säänmukaisella varustuksella. Seuravaatteet mielellään aina kisoissa, jos sellaiset omistat. Piirin-, alue- ja suomenmestaruuskisoissa, tulee olla seuran edustusvaate kilpailtaessa.

- Pakkaa kisoihin riittävästi vaatetta ja sääsuojia. Kesällä muista suojata myös pää auringolta, sekä iho aurinkorasvalla (sateenvarjo toimii myös hyvin hellevarjona).

- Muista varautua pitkään kisapäivään eväillä. Parhaita eväsruokia ovat hedelmät, leivät jne. Muista myös juotava. Paras janojuoma on vesi, toiseen pulloon voi ottaa mehua. Kisapäivän eväisiin eivät kuulu karkit, limsa ja muut herkut!


Ohjeita kilpailupaikalle

1) Kun saavut kilpailupaikalle, katso ensimmäiseksi aikataulu kilpailujen ilmoitustaululta. Usein alustava aikataulu on tiedotettu järjestäjien nettisivuilla, mutta aikatauluun on voinut tulla viimehetken muutoksia.

2) Varmista osanottosi kilpailukansliassa/varmistuspisteessä. Osanoton varmistus on monesti 30min ennen lajin tai kilpailun alkua eli ole kilpailupaikalla riittävän ajoissa.

3) Noudata varovaisuutta liikkuessasi kilpailupaikalla.

4) Ole myös suorituspaikalla hyvissä ajoin ennen lajisi alkua ehtiäksesi ottaa askelmerkit, suorittaa harjoitussuoritukset. Siellä kerrotaan myös suoritusjärjestys ja ohjeita kilpailijoille.

5) Kuuntele kuulutuksia. Pikajuoksujen eräjaot kuulutetaan vähän ennen lajin alkua. Kuulutuksilla kerrotaan myös palkintojen jakojen ajankohdat, mahdolliset aikataulumuutokset yms. tärkeitä ohjeita. Muista: juoksut menevät aina kenttälajien ohitse, eli jos olet kenttälajissa kerro toimitsijalle jos tulee juoksulaji väliin niin saat tehdä suorituksesi kenttälajissa juoksun jälkeen.


Kilpailujen tulokset

1) Tulokset julkaistaan kilpailujen ilmoitustaululla ja usein netissä www.tilastopaja.fi sekä tulospalvelussa esim. live.tuloslista.com palvelussa


Tärkeää

1) Pidä kilpailuissa hauskaa. Osanotto on kaikkein tärkeintä.

2) Mitä reilummin käyttäydyt, sitä enemmän saat uusia kavereita. Tsemppaa ja kannusta myös kilpakavereitasi.

3) Pidemmälle, korkeammalle ja nopeammin, mutta muista, että kilpailet vain itseäsi varten. Muista rentous; liika yrittäminen voi kostautua.

4) Kilpailuissa tulee onnistumisia ja epäonnistumisia. Ne kuuluvat asiaan.


Yleisurheilulisenssi

Seura hankkii lisenssin seuran harjoitusmaksun+ jäsenmaksun maksaneille urheilijoille automaattisesti.

Onko sinulla voimassa oleva lisenssi? Asian voit tarkistaa www.kilpailukalenteri.fi:stä oman seuran urheilijaluettelosta; että löytyykö tietosi sieltä. Sen saa auki, kun alkaa tehdä ilmoittautumista johonkin kilpailuun, johon ilmoittautuminen on käynnissä, mutta muista keskeyttää ilmoittautuminen ellei kisa ole sellainen johon aiot osallistua.Onnea kilpailuihin toivottaa: