Kiisto2 N2 - AK

Variska

KISAn naisille jo kolmas voitto vieraspeleistä!

KISAn naisille kolmas vierasvoitto

Kisan naisten 2-sarjajoukkue voitti vieraissa Vaasan Kiisto2 joukkueen lukemin 3-1. Voitto oli naisten joukkueelle jo kolmas vierasvoitto kevään jatkosarjassa. Edellispeleistä poiketen otteluun lähdettiin mukaan nyt lähes täydellä, tällä kertaa 12 pelaajan, joukkueella.

Alkuasetelma otteluun oli se, että KISA oli hävinnyt molemmat alkusarjan ottelunsa Kiistoa vastaan ja nyt lähdettiin hakemaan revanssia syksyn peleistä.

Ensimmäisen erän alku oli KISAn joukkueelle vaikea. Peliä ei saatu huolellisesta valmistautumisesta huolimatta toivotulla tavalla käyntiin, ja Kiisto vei erän alkua kuten tahtoi. Kiisto siirtyi aluksi 7-2 johtoon ja piti peliä otteessaan jo 18-10 tilanteeseen asti. Lyhyellä, edes takaisella, pelaajavaihdolla valmennus sai KISAn peliin toivotun herätyksen ja joukkue otti Kiiston kiinni 19-18 tilanteeseen ja tasoihin 22-22. Etumatkansa menettänyt Kiisto ei enää saanut peliään alun tasolle ja sortui ratkaisevissa paikoissa muutamaan helppoon virheeseen, ja KISA vei erän 24-26.

Toinen erä oli yhtälailla KISAlle vaikea ja erä oli tasaista vääntöä suurimmaksi osaksi siitä syystä, että KISAn peli ei ollut missään erän vaiheessa ihan uomissaan. Kiiston parasta peliä esittänyt Isabella Lo Guidice oli KISAlle pitelemätön ja vei varmoin pelinaisen ottein vei erän Kiistolle 25-22.

Pitkällä erätauolla valmennus painotti oman peruspelin tärkeyttä ja toivoi enemmän ääntä sekä kentälle että vaihtopenkille. Mene ja tiedä oliko se vai jokin muu seikka, mutta yhtä kaikki kolmanteen erään asteli jo viime peleissä tutummaksi tullut, taisteleva KISAn joukkue.

Kolmas erä siis alkoi KISAn hallinnassa Rosamaria Salon syöttövuorolla ja pian KISA siirtyi 1-6 johtoon. Erän keskivaiheilla Kiisto sai taas pelin juonesta jo kiinni ja siirtyi 12-11 johtoonkin, mutta KISAn naisten hyökkäys- ja syöttöpeli oli murhaavan tehokasta. Liine Ojaharju, Milla Lahtinen, Perta Turunen ja Sanni Ollonen takoivat palloa peräjälkeen Kiiston kenttään ja kolmas erä selkeästi Kisalle 16-25.

Neljäs erä oli alussa Kiiston kiistatonta hallintaa. Pahoilla, mutta myös paljon onnea sisältäneillä, aloitussyötöillä Kiisto mursi KISAn naisten moraalia ja Kiisto siirtyi ensi 5-0 ja sitten jo murhaavaan 11-1 johtoon. Tarkka hyökkäyspeliä pelannut Ella Myllymäki ei saanut muusta joukkueesta tukea ja Kiisto oli jo 13-4 johdossa, ennen kuin alkoi tapahtua. Vaihdosta kentälle tullut Nea Kunnari järisytti pahoilla aloitussyötöillään Kiiston vastaanoton rikki syöttäen 7 pisteen putken, sisältäen 5 ässää, ja murtaen Kiiston pelimoraalin. KISA oli kuin ihmeen kaupalla taas back in the game. Kun toisen yleispelaajavaihdon myötä kentälle tullut Petra Turunen, Liberopelaajien Iiris Korpinen ja Jenna Koski, tuella kahlasi kaikki Kiiston aloitukset ja hyökkäykset lähes kuppinostoiksi passari Rosamaria Salon käsiin, sai KISAn hyökkäysosasto Liine Ojaharjun, Milla Lahtisen, Ella Myllymäen ja Nea Kunnarin käsillä takoa erän loppulukemiksi 20-25.

KISAlle otteluvoitto 3-1 ja kolme arvokasta sarjapistettä. Ensi viikonloppuna, Sunnuntaina 3.2. klo 13 Härmä-Saliin Kisan vastustajaksi saapuu KJV. Tervetuloa kannustamaan KISA voittoon!