ARVOT

  • KAIKKI PELAA. Alahärmän Kisan lentopalloilun tavoitteena on tartuttaa lapsille ja nuorille urheilullinen elämäntapa. Liikunnalliset tottumukset luodaan lapsuusiässä ja niiden juurruttamiseksi tarvitaan pitkäjännitteistä työtä. Alahärmän Kisa kasvattaa ensisijaisesti joukkueurheilijoita. Vain pieni joukko harrastajista päätyy huippu-urheilijoiksi. Silti jokaiselle jää elämän evääksi taito toimia yhdessä, tiiviissä yhteisössä ja yhteisen päämäärän saavuttamiseksi. Suurien massojen liikkeelle saaminen lentopallon parissa on tärkeä tehtävä.
  • KUNNIOITUS. Alahärmän Kisan pelaajat ja muut seuratoimijat sitoutuvat kunnioittamaan vastustajia. Verkon toisella puolella ei ole vihollinen joka täytyy tuhota tai häpäistä, vaan joukkue, joka pyritään voittamaan rehdein pelillisin keinoin. Kentän ulkopuolella rakennamme yhteistyötä ja pidämme hauskaa vastustajiemme kanssa. Kentällä pelaajat kunnioittavat valmentajiaan ja harjoituksissa ja peleissä toimitaan valmentajien ohjeiden mukaisesti. Pelaajat kunnioittavat myös joukkuetovereitaan, kannustavat toisiaan heikkona hetkenä ja riemuitsevat yhdessä onnistumisista.
  • HÄRMÄLÄISEN, ETELÄ-POHJALAISEN JA SUOMALAISEN LENTOPALLOILUN HYVÄKSI. Alahärmän Kisa on aktiivinen yhteistyökumppani. Se toimii aloitteellisena vaikuttajana muiden etelä-pohjalaisten seurojen keskuudessa ja pyrkii omalla toiminnallaan vaikuttamaan koko pohjalaisen lentopallokulttuurin ja yhteistyön kehittymiseen. Yhteistyö alueen muiden seurojen kanssa on jatkuvaa ja avointa.
  • LAADUKAS VALMENNUS. Alahärmän Kisa pelaa korkeatasoista lentopalloa. Sen perusta on hyvä valmennus. Hyvä valmennus vaatii osaamista. Osaaminen saadaan aikaan koulutuksen ja kokemuksen avulla. Alahärmän Kisa kouluttaa aktiivisesti omia valmentajiaan sekä mahdollisuuksien mukaan auttaa lentopallon valmennuksessa alueen muita seuroja.
  • NOUSUJOHTEISUUS. Työn tekemiseen kasvetaan leikin kautta. Nopeaan menestykseen ei pyritä oppimisen kustannuksella. Pelaamisesta nautitaan, mutta taitojen opettamisessa ei pysähdytä mukavuusalueelle vaan siirrytään määrätietoisesti eteenpäin kohti asioita joita ei vielä hallita. Nuoret kasvavat urheilijoina kantamaan itsenäisesti vastuun fyysisestä harjoittelustaan.
  • PITKÄJÄNTEISYYS. Harjoittele, harjoittele ja harjoittele. Urheilijana kasvaminen ja kehittyminen on pitkä - mutta hauska - prosessi jota kuljetaan ja ohjataan pitkäjänteisesti. Alahärmän Kisassa niin joukkueen kuin urheilijan tasolla kehittymistä ja yhteistä määrätietoista työskentelyä tuetaan asettamalla polun varrelle välitavoitteita. Tämä kehittyminen vaatii myös ajoittaisten tappioiden hyväksymistä.
  • ANSAITTU VOITTO. Alahärmän Kisa opettaa lapsia ja nuoria pelaamaan reiluilla ja oikeudenmukaisilla säännöillä. Vilppiä ei hyväksytä eikä ansaitsematonta hyötyä tavoitella. Pisteet hankitaan ansaitusti omalla pelillä. Emme kalasta pisteitä vastustajan tai tuomarin virheiden kautta. Alahärmän Kisan voittaessa pelaajat voivat olla varmoja siitä, että voitto on ansaittu!
  • NAUTINNOLLINEN KILPAILUKOKEMUS. Alahärmän Kisan järjestämät kilpailutapahtumat ovat nautinnollisia ja turvallisia kokemuksia kaikille osapuolille. Ilmassa on suuren urheilujuhlan tuntua josta nauttivat niin pelaajat, valmentajat, toimitsijat kuin yleisökin. Järjestelyjen laadukkuuteen ja turvalliseen kilpailuympäristöön panostetaan. Lentopallo on elämää suurempaa!!!