Naiset N2, Naisten 2-sarja

AK - Kurikan Ryhti2 N2

Härmä-Sali

KISAn naisille 3-0 voitto!

Tähän asti kauden viidestä pelistä KISAn naiset olivat pelanneet kolme viisieräistä 2-3 tappiota. Voitto oli jäänyt hyvistä otteista huolimatta puuttumaan. Joukkueen sisällä potentiaali kyllä tiedettiin, mutta yhteispelin napsahtaminen yhteen oli vielä antanut odottaa itseään.

Ottelu Kurikan Ryhti 2:sta vastaan alkoi hyvin tasaisesti. Vuorotellen joukkueet siirtyivät pelissä johtoasemaan, menettäen sen sitten taas toiselle. Kurikka siirtyi pahimmillaan jo 12-17 johtoon joukkueen kapteenin Salla Rinta-Tassin jaellessa millintarkkoja passeja hyökkääjilleen Meri Törmälle ja Milla Kalliokoskelle. Kuitenkin KISAn kapteenin Teresa Kunnarin johdolla, Petra Turusen ja Ella Myllymäen säestyksellä KISAn naiset tasoittivat pelin 18-18. Hyvillä hyökkäyksillä Kurikka siirtyi kuitenkin taas jo loppua enteilevästi 19-23 johtoon, kun vaihdosta kentälle tullut Eerika Jussila pakotti tappavan vaikeilla aloitussyötöillään Ryhdin ahtaalle, sytytti joukkueen uuteen taisteluun ja johdatti KISAn 25-23 erävoittoon.

Toinen erä alkoi siitä mihin ensimmäinen jäi. Milla Lahtisen johdolla KISAn koko joukkueen aloitussyöttö oli painavan tehokasta ja Ryhdin vastaanotto oli vaikeuksissa vieden tehoa Ryhdin hyökkäyksestä. KISA siirtyi pian 20-9 johtoon ja lasketteli lopulta 25-17 erävoittoon.

Kolmas erä alkoi kyllä KISAn heiluttaessa tahtipuikkoa aina 9-3 tilanteeseen saakka. Kurikka kuitenkin sai rivinsä järjestykseen ja KISAn aloitustehon ehkä hieman myös hiipuessa, otetta pelistä uudestaan siirtyen lopulta jo 17-19 johtoon. Mutta aivan kuten ensimmäisessä erässäkin KISAn vaihtopenkin leveys ja joukkueen materiaalin tasaisuus näytti voimansa. Vaihdosta aloitusruutuun tullut Nea Kunnari ei päästänyt sitten enää ketään muuta aloitussyöttöpaikalle, takoen pahojen aloitusten mausteeksi neljä ässää ja erän KISAlle 25-19 ja ottelun 3-0.

Ottelun pistetilastossa näkyy myös KISAn naisten tasainen ja monipuoliseksi kasvanut teho, kuten myös vaihtopenkin vahvuus. Kunnia voitosta kuuluu eittämättä koko joukkueelle, ei yksilöille.