C-tytöt, C-tytöt

AK - Tähti Volley, Laihian Luja, Jurvan Urheilijat

Sodankylä

C-tytöt sitkeän väännön jälkeen D-pooliin

Luostolla nukutun yön jälkeen pelit Sodankylässä alkoivat tahmeasti. Meiltä ei emäntäjoukkue Tähti Volleyta vastaan tuntunut ensimmäisessä erässä mikään onnistuvan syötön vastaanoton ontuessa eniten.

Toiseen erään saimme vähän paremmin juonenpäästä kiinni ja ehkä TäVo lähti erään vähän takki auki. Toinenkin erä meni Tävolle, mutta tiukimmalla mahdollisella erolla TäVo 2-0 voittoon (25-11, 25-23). Kisan pisteet tuli pääasiassa TäVon virheillä. Kisan paras pisteiden kerääjä oli Pauliina Koski kolmella pisteellä.

Ensimmäinen peli toimi hyvänä herättäjänä. Laihian Luja Pinkit ei joukkueena tosin aivan TäVon tasoinen ollut, mutta myös Kisan peli selvästi parani. Peliin tehtiin vähän roolituksen vaihtoja ja aivan kuin se olisi joukkueen pelaamista tehostanut. Virheidemme ansiosta Luja pysyi pelin kummassakin erässä hyvin mukana. Laihia karkasi ensimmäisessä erässä jo 14-5. Vastaanoton hienoiset ongelmat olivat edelleen Kisan vaivana. Tytöt kuitenkin syttyivät taistoon, kuten niin monesti aiemminkin, tukalasta asemasta noustiin parrasvaloihin. Kisan jäätävä syöttö auttoi myös asiassa. Laihian vastaanotto oli aika murakkaa siinä pommituksessa. Etenkin Pauliina, Eevi Kauranen ja Venla Hakala kunnostautuivat syöttöruudussa. Erän loppu Kisalle 20-6 ja koko erä 25-19.

Toinen erä alkoi Kisan hienoisen painostuksen merkeissä. Kisan johtaessa 8-4, oli Kisa tehnyt kaikki erän pisteet J. Laihia pääsi pienoisen notkahduksen ansiosta tasoihin. 10-10 tilanteesta mentiin eteenpäin tasaisissa merkeissä aina 17-16 tilanteeseen saaka, jolloin Lujan selkäranka napsahti ja Kisa karkasi 25-19 voittoon.

Kisan parhaat pistenikkarit olivat Pauliina 12, Eevi 8 ja Venla 4 pisteellä.

Turnaus muodostui ennen viimeistä peliä kiharaksi Jurvan voittaessa Tähti Volleyn puhtaasti 2-0. Viimeisessä pelissä Kisalta vaadittiin 2-0 voitto Jurvasta. Sillä palkkiona poolinousu ja kaikilla muilla tuloksilla palkkiona poolipudotus.

Tässä kolmannessa pelissä Kisa pelasi päivän selkeästi parhaan pelinsä. Jurvan Urheilijat (JU) karkasi pelin alussa jo 0-6 johtoon saatuaan pisteet Kisan hyökkäys sun muilla virheillä. Tässä vaiheessa taistelun liekki syttyi ja syöttöruudussa tehtiin taas isoja tekoja. Ensin Venlan syöttäessä kolme ässää ja Pauliinan jatkaessa viidellä ässäsyötöllä. Tuossa tuokiossa oltiin siirrytty ensimmäisessä erässä 18-15 johtoon. Erän loppu jatkui tasaisissa merkeissä Kisan hienoisessa halllinnassa. Erä Kisalle 25-19.

Toinen erä olikin sitten nitroerä. Siinä pisteitä tehtiin vuorotellen aina 22-21 tilanteeseen saakka. Kuten usein nähdään, erän lopulla voittoa kovemmin tahtova joukkue sen vie. Näin myös nyt. Erän kolme viimeistä pistettä Kisalle ja erä 25-21. Pelin parhaat pisteiden tekijät olivat Pauliina 9 ja Venla 7. Samoin tämän Helmi Kosken uhrautuva puolustupelaaminen ansaitsee eritysimaninnan.

Tämä puhdas 2-0 voitto tarkoitti sitä, että Kisa oli turnauksen kakkonen TähtiVolleyn voittaessa turnauksen hieman paremmalla piste-erolla. TähtiVolley ja Kisa pelaavat seuraavallakin kerralla samassa poolissa. Poolijako ei tätä kirjoitettaessa ole selvillä, mutta Kisan tyttöjen kaukomatkailu saanee jatkoa.