C-tytöt, C

Lapuan Virkiä, Vaasan Kiisto ja Kauhavan Wisa - AK

Lapuan urheilutalo

C-tyttöjen tasonmittausturnauksen satoa

C-tyttöjen sarjakausi alkoi tasonmittausturnauksella Lapualla 6,10. Mukana Kisan lisäksi Lapuan Virkiä, Vaasan Kiisto ja Kauhavan Wisa.

Avauspelissä vastaan asettui turnauksen ennakkosuosikki Kiisto, joka teki ensimmäisestä erästä itselleen vaikean pöytäkirjaan lipsahtaneen väärän pelaajajärjestyksen vuoksi. Toki Kisan tytötkin esittivät parastaan, Pallot nousivat passarille ja puolustus toimi hyvin ja erä selvästi Kisalle. Toinen erä alkoikin sitten aivan toisissa merkeissä. Kiiston passarin syötöt olivat aivan liian hankalia ja pian oli taululla luvut 1-9 Kiiston hyväksi. Tässä vaiheessa tehtiin pieniä pelaajavaihtoja ja pelikin käynnistyi hiljalleen. Ensimmäisen erän hyvä peli-ilme löytyi takaisin ja piste pisteeltä Kisa kiri eron kiinni, nousi rinnalle ja pyyhkäisi ohi voittaen erän 25-23. Peli Kisallle 2-0(25-17, 25-23).

Tiedä sitten, purkautuiko ekan pelin hienoon taisteluun päivän koko lataus, mutta seuraava peli Wisaa vastaan oli ensimmäisestä pelistä poikkeava. Liike jäi väliverhon toiselle puolle eikä meistä kenelläkään ajatuskaan tainnut parhaalla mahdollisella tavalla luistaa. Peli päättyi Wisan voittoon 2-1(25-20, 16-25, 15-11).

Pelien mennessä ristiin, oli turnauksen viimeisessä pelissä vielä kaikki mahdollista. Virkiää vastaan ote oli hieman parempi, mutta vastaanottohyökkäys ei oikein toiminut. Pallot toimitettiin liian helppoina vastustajan käsiin ja ehkä taitotasoltaan hieman parempi Virkiä voitti ottelun 2-0(25-15, 25-20). Virkiän hävittyä turnauksen muut pelit Kisa sijoittui paremmalla eräpistesuhteella Virkiän edelle kolmanneksi Kiiston voittaessa ja Wisan ollessa toinen.

Tulospalvelun mukaan Kisasta eniten pisteitä tekivät Pauliina Koski ja Petra Häkkinen, molemmat 14 pistettä. Jemina Korkeatupa 11, Minttu Salo 9 ja Nanna Hautala 8 pistettä.

Tasonmittauksen luonteesta johtuen turnaus määritteli ensimmäisen poolikierroksen poolit. Kisa pelaa E1 poolissa, jonka muut joukkueet ovat tasonmittauksesta tuttu Kauhavan Wisa, Haukiputaan Heitto ja Woman Volley2 Rovaniemeltä. Seuraava turnaus pelataan 26.10 Anssin-Jussin Areenalla alkaen klo 10.