D/C-tytöt, Dt 6vs6

Lopputurnaus - AK

Kirmaushalli, Ylistaro

Kisan D-tytöille AM-sarjan nelostila

Kisan D-tytöt päättivät kautensa Aluemestaruussarjan neljänteen sijaan. Kauden aikaisemmat tapahtumat huomioonottaen tulos oli kohtuullisen hyvä, etenkin Kisan tyttöjen ollessa viimeisessä turnauksessa pahasti vajaalukuisena erinäisistä syistä johtuen.

Ensimmäinen peli Laihian Luja Pandoja vastaan alkoi loistavasti. Kisa johti parhaimmillaan erää 10-1, mutta aikalisä muutti voimasuhteet täysin. Laihia kuroi eron kiinni ja paineli kirvelevään 24-26 erävoittoon. Toisen erän alku oli ensimmäisen toisinto. Kisan karkasi 8-1 johtoon. Nyt ote kesti ensimmäistä erää paremmin ja voitto Kisalle 25-20. Kolmas erä sujui Laihian pienoisessa hallinnassa ja päättyi Laihian 11-15 voittoon. Toisessa ottelussa kohdattiin NJ Hype. Myös Hype kärsi Kisan tavoin poissaoloista. Hypen materiaali osoittautui Kisan vastaavaa kapeammaksi. Peli oli tiukka ja Kisa hallitsi peliä ensimmäisen erän puolta väliä lukuunottamatta koko ajan. Eka erässä NJ johti jo 18-8. Kisan peliä sekoitti erässä hieman oudot pelipaikat. Kun tilannettä vaihdolla ”päivitettiin”, niin Kisa sai hyvän painostuksen aikaan ja NJ sortui merkittävään virhesumaan. Kisa nousi erässä tukalasta asemasta selkeään 25-22 erävoittoon. Toinen erä kulki tasaisesti Kisan hallinnassa päättyen Kisan 25-21 voittoon.

Seuraavaan peliin Kisa menetti keskellä hyvin pelanneen Pauliina Kosken ja pakka meni taas vähän uusiin puihin. Muutos näkyi Kurikka-pelin ensimmäisessä erässä, jonka KuRy vei puhtaasti 18-25. Sitten Kisan tytöt sai koneen rullaamaan ja toinen erä Kisalle 25-22 ja kolmas erä 15-10 ja peli 2-1 Kisalle.

Kisa sijoittui alkulohkossa Laihian jälkeen toiseksi ja paikka pronssipeliin Vaasan Kiistoa vastaan aukeni. Kiisto on kaudella kohdattu useasti, useasti voitettu ja välillä hävitty. Peli alkoi nihkeästi, pikkuhiljaa Kisa pääsi vauhtiin nousten muutaman pisteen tappioasemasta rinnalle. Eräpalloja oli molemmilla joukkueilla, mutta Kisa väänsi erän itselleen 27-25. Kisan hyökkäysarsenaali oli loppupäivästä hieman kapeahko ja Vaasa puolusti toisesta erästä alkaen Kisan hyökkäykset pois. Peli muuttui vähän haastavaksi. Vaasa painosti ja useimmat hyökkäykset pyrittiin päättämään iskulyönneillä, jotka Kisa puolusti loistavasti peliin. Kisa ei kuitenkaan Kiiston kovemmalle hyökkäysarsenaalille voinut mitään ja toinen erä kääntyi Kiistolle 19-25 ja kolmas oli sitten selkeää Kiiston juhlaa pistein 5-15. Voitollaan Kiisto D2007 vei pronssin Kisan jäädessä neljänneksi. Kultaa vei ansaitusta Kiisto06 ja hopeaa Laihian Luja Pandat.

Päivän pelejä leimasi hyvä puolustus. Palloja taisteltiin peliin loistavasti, joskus jopa mahdottomilta näyttäneistä tilanteista. Samoin syöttö oli erinomainen eikä vastaanotossakaan ollut pahemmin moittimista. Hyökkäystehojen nostamiseen on jatkossa kehitettävä huomioita, samoin kuin puolustuksen paikkoihin ja liikkeeseen. Päivä oli hieno ja pelaajat saavat olla päiväänsä tyytyväisiä.

Neljänneksi sijoittuneessa joukkueessa pelasivat kauden aikana: Charotte Hautamäki, Eeva Jussila, Eevi Kauranen, Emilia Katajamäki, Helmi Koski, Jemina Korkeatupa, Johanna Kärnä, Nanna Hautala, Neea Leskelä, Pauliina Koski, Petra Häkkinen. Jemina ja Nanna eivät kilpailumääräysten mukaisesti voineet yli-ikäisinä osallistua lopputurnaukseen.