Alahärmän Kisan lentopallojaosto saa Erasmus+ Sport KA1 hankeavustusta
SeuraJulkaistu: 21.05.2024 12.37

Alahärmän Kisan lentopallojaosto saa Erasmus+ Sport KA1 hankeavustusta

Alahärmän Kisan lentopallojaosto saa Erasmus+ Sport KA1 hankeavustusta lähettääkseen kahdeksan hengen valmentajista ja seuratoimijoista koostuvan ryhmän matkalle Kanarian saarille vierailemaan ja tutustumaan paikalliseen Arona Voley- lentopalloseuraan. Vierailu tulee tapahtumaan tulevan toimintakauden aikana. Yhteys Kanarian saarilla sijaitsevaan seuraan löytyi Erasmus + hakemusta tehdessä EU:n järjestelmästä. Arona Voley:n edustajat iloitsevat kanssamme yhteistyön mahdollisuudesta: "Congratulations!, it will be a pleasure to welcome your team." Hankkeessa tutustutaan puolin ja toisin, jaetaan yhteistä osaamista ja saadaan uusia ajatuksia Alahärmän Kisan lentopallojaostoon valmentajien käyttöön. Toinen painopistealue on oppia uutta Arona Voley:n viestinnästä ja keinoista tavoittaa uusia harrastajia lajin pariin.

Alahärmän Erasmus+ Sport KA1 hanke on nimeltään "Alahärmän Kisan lentopallojaosto, kansainvälisyys ja paikallisuus, siivet ja juuret". Tuttavallisemmin hanketta kutsumme nimellä "Kisa -CU". Arvostamme Alahärmän Kisan pitkää historiaa ja pitkäjänteistä työtä paikallisen lentopalloilun hyväksi ja samalla näemme globalisoituvassa maailmassa mahdollisuuden oppia uutta myös kauempaa. Olemme ruohonjuuritason organisaatio, eikä meillä ole palkattuja valmentajia seurassa. Toimimme vapaaehtoisvoimin ja haluamme projektilla vahvistaa vapaaehtoisten kokemusta työnsä merkityksestä seurassa. Haluamme vahvistaa valmentajiemme ammattitaitoa projektin kautta ja lisätä heidän itseluottamustaan lajivalmennuksen parissa. Samalla haluamme projektin kautta sitouttaa seuratoimijoitamme jatkamaan työtä ruohonjuuritason urheilun mahdollistamisessa. Erityisesti pienellä paikkakunnalla korostuu vapaaehtoistyön merkitys lasten ja nuorten urheiluharrastusten mahdollistajana, näemme Alahärmän Kisan lentopallojaoston nykyisen toiminnan olevan arvokasta Kauhavan asukkaille, erityisesti lapsille ja nuorille.

Erasmus+ -ohjelman toiminnoissa pyritään edistämään yhdenvertaisen osallistumisen mahdollisuuksia, osallisuutta ja oikeudenmukaisuutta. Haku Urheiluhenkilöstön liikkuvuushankkeisiin on kerran vuodessa ja tänä keväänä 11 hanketta eli n.50% hakemuksen jättäneistä sai rahoituksen hankkeelleen. Alahärmän Kisan lisäksi tänä vuonna rahoituksen saavat Kaarinan Ura Basket, Oulun miekkailuseura, River Vuoksi Imatralta, FC Kuusysi Lahdesta, Sport Club Vantaa, Varsinais-Suomen Kamppailu-urheilijat, baseball ja softball-seura Puumat, HPK, Mu-sa salama Porista, ja toinen Etelä-Pohjalaisseura JPK Alajärveltä.

Hanke on Euroopan unionin rahoittama. Euroopan unioni tai Euroopan koulutuksen ja kulttuurin toimeenpanovirasto (EACEA) ei vastaa tämän julkaisun sisällöstä.