B-tytöt , Ctytöt

AK - Pihtiputaan Ploki, Korpilahden Pyrintö

Härmä Areen

C-tyttöjen kausi käyntiin turnausvoitolla

Kisan C aloitti kauden tammikuussa ja siksi ensimmäisessä turnauksessa Kisa sijoitettiin alimpaan pooliin (sarjassa 133 joukkuetta).

Kisan joukkue koostuu B-tytöissä pelaavista neljästä C-ikäisestä ja 2-3 D-ikäisestä ja lisäkisi mukana pari yli-ikäistä varmistamassa, että saadaan aina joukkue kasaan. Ensimmäiseen kolmen joukkueen turnaukseen Kisa lähti ennakkosuosikkina. Turnaus pelattiin Härmä Areenalla 15.1.2022.

Kolmen joukkueen turnauksissa pelit ovat kolmen erän pelejä. Ensimmäisessä ottelussa Kisaa vastaan asettui Tuire Koljosen valmentama Pihtiputaan Ploki. Pelin alku oli Kisan joukkueelle hieman tunnustelevaa, olihan kentällä ensimmäistä kertaa virallisessa pelissä kolme pelaajaa, joilla ei ollut kokemusta yhdellä passarilla ja lieberolla pelaamisesta. 10-10 tilanteessa alkoi Kisa saada otetta ja käänsi erän edukseen pistein 25-15. Toinen erä sujuikin Kisan komennossa ja tilanteessa 15-4 tapahtui pieni herpaantuminen ja putosimme pelin vauhdista pois. Ploki kavensi hetkessä tilanteeksi 15-11, ennen kuin Kisa heräsi uudelleen ja vei erän lopulta 25-16. Nukahtaminen erän puolivälissä jäy hyvin ilmi pöytäkirjasta. Tilanteen 15-4 jälkeen kaikki erän loput pisteet olivat Kisan tekemiä tai Kisan Plokille virheillään antamia. Kolmas erä sujui samalla kaavalla Kisan hallitessa alusta loppuun ja voittaen erän 25-13. Peli Kisalle 3-0 (25-15, 25-16, 25-13).

Kisan pisteiden tekijät pelissä olivat Venla Hakala 13, Neea Leskelä 11 ja Helmi Klemola 10, Johanna Kärnä 8 ja Outi Mannismäki sekä Jenni Paalanen 6 pistettä, liberona hääri Helmi Koski.

Toisena pelinä turnauksessa pelattiin Plokin ja Korpilahden Pyrinnn välinen ottelu. Kaksi kolmeräistä peliä peräkkäin on aika raskas rupeama. Tuo näkyi Plokin otteissa. Etenkin pelin kolmas erä oli Plokille vaikea. Ottelu päättyi Pyrinnön voittoon erin 2-1.

Turnauksen päätösottelussa vastakkain asettuivat ekan pelinsä voittaneet Kisa ja KoPy. Tämä peli oli Kisan osalta ensimmäisen pelin toisinto. Kisan syöttö oli kovempi, ensimmäisen kosketuksen laatu oli parempi, passit tarkempia, hyökkäys kovempi ja monipuolisempi. Etenkin edellä mainittujhen kolmen ”ensikertalaisen” otteet olivat oikein lupaavia. Kisa voitti tämänkin pelin 3-0 selvin eränumeroin 25-15, 25-16, 25-9). Kisan pisteiden tekijät Venla 13, Neea 12, Johanna 12, Helmi Koski 11, Outi 5 ja Jenni 2. Tässä pelissä liberona Helmi Klemola.

Seuraava turnaus (toivottavasti) pelataan kolmen viikon päästä. Turnauksen muut joukkueet eivät vielä ole selvillä.