B-tytöt , Btytöt

AK - KaKa, Kempeleen Lentopallo, VilTä

Härmä Areena

B-tyttöjen sarja pakettiin hienon kotiturnauksen siivittämänä

Kisan B-tyttöjen sarjan sijoitusturnaus pelattiin 24.3. Härmä Areenassa. Kisan joukkueessa oli erinäisistä syistä monta poissaoloa ja apuun saatiinkin Emma Takamaa Kisan A-tytöistä. Emma ei ole B:n sarjaa tänä vuonna pelannut.

Turnauksen alussa kohdattiin ennakkosuosikki, A-tyttöjenkin sarjaa pelaava Kauhajoen Karhu. Kauhajoki oli meille juuri niin kova vastustaja kuin odotettiin. Ensimmäinen erä ei käynnistynyt lainkaan ja se oli pian ohi. Toisessa erässä Kisan peli avautui ja Kisa hallitsikin erää vieden sen nimiinsä 25-19. Kolmannessa erässä Kauhajoen kovuus tuli esille ja KaKa vei erän selvin numeroin. Peli Kakalle 1-2 (9-25, 25-19, 5-15).

Kisan parhaat pisteiden tekijät olivat Pauliina Koski 12, Emma Takamaa 6 ja Anni Kangas 3.

Toisessa pelissä vastaan asettui Kempele. Kisa voitti Kempeleen tiukasti aiemmassa turnauksessa 2-0. Nyt ei aivan samaan pystytty. Kisa hallitsi ensimmäistä erää hienokseltaan, johtaen erää vielä 14-16, mutta sitten Kempele käänsi erän itselleen numeroin 25-23. Toista erää Kempele johti jo 20-14, mutta sitten Kisan taistelu käynnistyi, suorituksiin tuli malttia ja laatua. Pauliinan 20-15 hyökkäyspisteen jälkeen alkanut Sini Luoman seitsemän syötön pituinen syöttöputki oli erässä käänteentekevä. Syötöistä kolme oli ässiä ja loput pisteet hoitelivat Anni ja Pauliina. Näin oli erä hetkessä kääntynyt tilanteseen 20-22. Kisan viimeiset kolme pistettä hyökkäsi ja torjui Pauliina. Kolmas erä sujui myös Kisan hallinnassa ja näin Kisa vei pelin erin 1-2 (25-23, 21-25, 11-15).

Kisan parhaat pistenikkarit pelissä olivat elämänsä ensimmäistä kertaa yleispelaajana pelannut Pauliina 12, hienosti puolustanut ja hyökännyt Emma 9, ja keskellä muurin tavoin torjuva Anni 9.

Myös viimeisessä pelissä Kisa noudatti tuttua kaavaa, nautintoa koko rahan edestä ja kolme erää. Ensimmäisessä erässä Vilppulan Tähti jäi täysin telineisiin Kisan viedessä erän 25-11. Liekö helppo erävoitto ollut syynä toisen erän nihkeyteen, jonka Tähti käänsi lopussa itselleen 22-25. Kisan viedessä kolmannen erän luvuin 15-12, oli sarjakausi paketissa Kisan voittaessa 2-1. Pisteiden tekijät pelissä olivat Emma 10, Pauliina 9 ja Anni 9.

Koko turnauksen pistemäärät Kisan osalta

Pauliina 33, Emma 25, Anni, 21, Johanna Kärnä 8, Eevi Kauranen 7, Venla Hakala 7 ja Sini 6. Liberona koko turnauksen ajan pelasi Helmi Koski

Joukkuessa kauden aikana, mutta nyt pakottavista syistä poissa olivat Jemin Korkeatupa, Petra Häkkinen, Emilia Katajamäki,Neea Leskelä ja Outi Mannismäki.

Kisan B päätyi 82:n joukkueen sarjassa sijalle 39. Läntiseltä aluelta Kisan edellä B:n sarjassa oli kuusi joukkuetta, joista ainoastaan kaksi jatkaan ensi kaudella B-tytöissä. Kisan ryhmästä ei ikänsä puolesta A-ikäiseksi vanhene kuin yksi pelaaja.

Kausi oli pitkä ja jatkuu vielä aluemestaruusturnauksella ja kesäkuun Power cup turnauksella.