B-tytöt , Ctytöt

AK - Joen Juju, Lapin Sudet, Vaasan Kiisto

Härmä Areena

​C-tyttöjen hyvä kausi paketissa

Kisan C lähti sarjaa joululta ja turnaus turnaukselta pääistiin pelaamaan kovemmista sijoista. 130 joukkueen sarjassa ehdittiin nousta pelaamaan sijoista 61-68. Sijat ratkaistiin kahdessa nejän joukkueen turnauksessa. Kisa sai viimeisen turnauksen kotisaliin. Härmä Areenaan saapui vieraiksi Joen Juju ja Vaasan Kiisto. Lapin Sudet joutuivat jättämään turnauksen sairastapausten johdosta pelaamatta.

Sijoitusturnaus oli juuri niin tasainen kuin etukäteen sopi olettaa. Ensin Kisa kohtasi Joen Jujun ja hallitsi ensimmäistä erää heinokseltaan koko ajan vieden erän 25-19. Toinen erä olikin sitten murheellinen. Siinä ei vastaanottoa saatu kuriin ja yhden pisteen vastustajille järjesti jopa Kisan valmentaja sotkeuduttuaan pelin tiimellykseen liian innokkaasti. Tämä oli Kisalta ohierä luvuin 14-25. Kolmanteen erään taas lähdettiin taistelemaan. Kisa vei erää aina lukuihin 24-14, mutta sitten iski viimeisen pisteen paniikki. Juju nousi jo lukuihin 24-21, mutta sitten syöttövirhe päätti erän Kisan eduksi 25-21. Näin Kisalle 2-1 voitto. Kisan pisteiden tekijät olivat Neea Leskelä ja Venla Hakala 9, Outi Mannismäki ja Johanna Kärnä 4, Jenni Paalanen. Helmi Koski ja Helmi Klemola 2 sekä liberona pelannut Emilia Katajamäki 1.

Turnauksen toinen ottelu Vaasan Kiiston ja JoenJujun välillä päättyi myös erin 2-1 Vaasalle. Koska kolmen joukkueen turnauksessa jokaisesta erävoitosta saa pisteen, oli jokaisella joukkueella ennen viimeistä peliä kaksi pistettä.

Kiistoa oli edellsen kerran kohdattu kolme viikkoa aiemmin, silloin kohtuullisen selkeä 2-0 tappio, mutta pelistä jäi tunne, että parempaan pystytään. Ensimmäinen erä alkoikin pirteästi ja Kisa hallitsi sitä aina numeroihin 22-16. Mutta sitten tuli jäätyminen niin valmennukselle kuin pelaajillekin. Harmittavien vaiheiden jälkeen erä Kiistolle 23-25. Toista erää Kisa johti luvuin 18-17, kun Ella Kuosmanen astui syöttöruutuun, eikä putkea saatu millään poikki ja Kiisto siirtyi 18-22 johtoon. Siitä erän loppuun mention tasaisesti ja toinen erä Kiistolle 21-25.

Molemmat erät olivat niin lähellä Kisan voittoa, että vielä kolmannesta erästä haluttiin lähteä kairaamaan erävoittoa ja mukana sarjan sijoitusta 63. Tässä erässä, niiinkuin toki monta kertaa aiemmissakin nähtiin hienoja taistelupalloja ja puolustuksia. Kisan pelurit eivät antaaneet periksi vaan jaksoivat vääntää. Väännön lopputulemana Kisalle erävoitto pistein 25-21. Erävoitto toi pelistä yhden pisteen lisää ja se tiesi taulukossa nousua Jujun edelle ja sarjan sijalle 63. Tämän pelin Kisan pisteiden tekijät: Venla 13, Emilia 12, Neea 9, Johanna 4, Jenni ja Helmi Koski 3 sekä Outi 2. Helmi Klemola pelasi tämän pelin liberona.

Kaiken kaikkiaan C:n kaudesta jäi positiivinen maku. Voittojen sekaan mahtui kaksi tappiota, molemmat Vaasan Kiistolle. Kehitystä tapahtui paljon ja peliaikaa tuli mukavasti. Kiitokset myös C:n taustajoukoille.

Harjoitusryhmän pelit jatkuvat, vähän eri kokoonpanolla tosin, B-ikäisten lopputurnauksessa Härmä Areenassa 23.4. Siellä vastassa Kauhajoen Karhu, Kempeleen Lentopallo ja Vilppulan Tähti.