26
MAA
11.00
B-tytöt , Btytöt

Oulun Kisko, Kajaanin Kuohu, Kempeleen lentopallo - AK   

Oulunsalo

​B-tytöt sijoitusvälierän voittoon

26.3. aamulla 5.30 starttasi Halpa-Hallin pihasta Härmän Taksipalvelun auto kohti Oulusalon Pitkäkankaan koulua, jossa pelattiin B-tyttöjen. Kisan vastustajina olivat Kajaanin Kuohu, Oulun Kisko ja Kempeleen Lentopallon C.

Ensimmäinen peli Kajaanin Kuohua vastaan käynnistyi poikkeuksellisen hyvin pitkästä matkasta huolimatta. Kuohulla ei ollut kertakaikkian mitään jakoa Kisaa vastaan. Joukkueiden välinen tasoero oli kohtuullisen selkeä. Hyvä liike ja puolustaminen sekä hyvä syöttö olivat pelin avaimet. Samoilla läälleillä mention koko päivä.Kuohu kaatui 2-0 (25-8, 25-13). Kisan parhaat pisteiden tekijät liiton tulospalvelun mukaan olivat Jemina Korkeatupa 9, Johanna Kärnä 4 ja Emilia Katajamäki ja Anni Kangas 3. Virallisen tulospalvelun pisteissä on aina jonkin verran sanomista. Kirjanpitäjällä ei ole aikaa miettiä ja joskus tehty piste päätyy tilastoon kaneetilla “vastustajan virhe”.

Tukevan lounaan jälkeen vastaan asettui Oulun Kisko. Vastustaja oli nyt selvästi kovempi tasoinen, mutta se ei Kisan peliä haitannut, vaan joukkue pelasi todella hyvin joukkueena ja monipuolinen passipelaaminen sekä moniin aiempiin turnauksiin verratuna selvästi parantunut ensimmäisen kosketuksen laatu helpottivat omaa ja vaikeutti vastustajan pelaamista. Pelissä nähtiin joitakin hengästyttävän pitkiä palloralleja. Mikä tärkeintä, Kisa oli koko pelin ajan vähän niskan päällä. Kisko kaatuikin erin 2-0 (25-21, 25-18). Kisan kovimmat pistenikkarit olivat Pauliina Koski 5, Anni 4 sekä Johanna ja Jemina 3.

Kisan viimeinen peli olikin sitten turnauksen kahden kovimman joukkueen välinen koitos. Vastaan asettui C-tyttöjen SM-finaaleista hyvää sijoitusta hakeva Kempeleen Lentopallo. Hyvän joukkueen Kisa kohtasikin. Niin hyvän, että ensimmäisessä erässä Kisa yllätettiin täysin. Erä oli varsinainen “ohi-erä”, jonka loppupuolella olikin jo hyvä miettiä miten Kempeleen 4-paikalta voimakkaasti iskevät yleispelaajat saadaan kuriin. Toiseen erään tehtiin pientä hienosäätöä ja joukkueen herätessä taisteluun, peli alkoi kuin alusta. Toinen erä oli hienojen torjuntojen, loistavien puolustusten, hyvän liikkeen, hyvän syötön ja taistelun värittämä erä. Se sujui alusta alkaen Kisan pienoisessa komennossa päättyen lopulta riemukkaaseen 25-20 voittoon. Kolmas erä oli sitten Kisan selkeää hallintaa perustuen samoihin aseisiin kuin edellisessä erässä. Peli Kisalle 2-1 (10-25, 25-20, 15-8). Tämän pelin kaksi viimeistä erää olivat ehkä parasta peliä mitä tällä kaudella olemme joukkueena tähän mennessä esittäneet. Jokainen pelaaja täytti tonttinsa hyvin, oli sitten kentällä tai kentän laidalla. Tästä on hyvä lähteä eteenpäin. Kisan parhaat pisteiden tekijät olivat Anni 7, Pauliina 5 ja Jemina 4.

Turnauksessa liberoina esiintyneet Helmi Koski ja Emilia Katajamäki ansaitsevat erikoismaininnan hyvästä vastaanotto- ja puolustuspelaamisesta ketään muuta pelaajaa unohtamatta.

Tällä sijoitusvälierän voitolla Kisa päätyi pelaamaan sarjassa sijoista 37-44. Se on ihan kohtuullinen sija 82 joukkueen sarjassa kun huomioidaan, että joukkueessa on vain yksi vanhempi B-ikäinen ja kolme C-ikäistä muiden ollessa nuorempia B-ikäisiä. Sijat 37-44 ratkaistaan kahdessa eri turnauksesta, joista toisessa Kisan kanssa pelaavat revanssia janoava Kempeleen Lentopallo C, Vilppulan Tähti ja Kauhajoen Karhu. Turnaus pelataan 23.4 ja paikkana mitä todennäköisimmin Härmä Areena.

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista