B-tytöt , Btytöt

AK - Kokkolan Tiikerit, Kurikan Ryhti, Jyväslentis

Härmäsali

B-tytöt puhtaalla pelillä turnausvoittoon

B-tyttöjen toiselle poolikierrokselle Kisa oli saanut kotiturnauksen. Turnaus vanhassa tutussa Härmä-salissa pelattiin 20.11.2021.

Turnauksessa Kisa esitti ylivoimaisesti kauden parasta peliään. Ainoa erä, jossa pelaaminen ontui, oli ensimmäisen pelin toinen erä, joka päättyi Tiikereiden 23-25 voittoon. Ensimmäisen erän oli Kisa vienyt puhtaasti 25-16. Toisen erän notkahduksen jälkeen Kisa kasasi itsensä ja kolmas erä menikin selvin 15-7 numeroin Kisalle. Ensimmäisessä erässä vähäinen omien virheiden määrä oli selkeän voiton tae. Kisalle vain viisi omaa virhettä. Tuo taso on sellainen, että sillä voittaa väkisinkin eriä. Toisen erän 13 virhettä oli liikaa ja erä päättyi Tiikereiden voittoon. Etenkin syöttövirheiden määrä oli aivan liian suuri. Kolmannessa erässä pisteitä teki käytännössä vain Kisa Tiikereiden tehdessä itse vain yhden pisteen erän päättyessä 15-7. Peli Kisalle erin 2-1.

Kisan parhaat pisteiden tekijät pelissä olivat Jemina Korkatupa 11, Pauliina Koski 9 ja Petra Häkkinen 6.

Kisan toisessa pelissä vastaan asettui JyväslentisB2, jolle Kisa ei antanut mitään mahdollisuuksia. Pelig oli ehkä Kisalta kauden tähän mennessä ehjin esitys. Ensimmäisen pelin syöttövirheet olivat poissa, torjuntapeli toimi hyvin ja aivan pelin alussa ontunut vastaanottokin alkoi sujua malliikkaasti pelin edetessä.

Peli Kisalle 2-0 (25-10, 25-16). Kisan ylivoimaisesta voitosta huolimatta pisteet olivat tehtyjä. Vastustajan virheillä Kisa sai ainoastaan 12 pistettä ja teki itse 38 pistettä. Jyle puolestaan sai 26 pisteestään 15 Kisan virheillä. Kokonaisuutena Kisa peli oli hyvällä tasolla. Numerot kuvaavat sitä selkeyttä, jolla peli oli Kisan hallussa.

Kisan pisterohmut olivat Anni Kangas 10, Pauliina 7 ja Venla Hakala 5.

Muiden turnauksen pelien päättyessä sopivasti, oli Kisan turnausvoitto varmistunut jo ennen viimeistä ottelua. Siinä vastaan asettui Kurikan Ryhti. Kuten aina yhdellä kentällä pelattavassa turnauksessa, viimeisen pelin voittaa se joukkue, joka jaksaa paremmin. Näin kävi tälläkin kertaa, toki ehkä Kisa oli myös materiaaliltaan laadukkaampi väsymyksen ehkä jopa tasoittaessa joukkueiden välisiä voimasuhteita. Molemmat erät pysyivät tasaisena vähän yli kymmeneen pisteeseen saakka, Ryhdin johtaessa toista erää 6-10. Erien lopuissa Kisa oli selvästi voimakkaampi hykkäystehoissa sekä syötössä. Pelin sykähdyttävin hetki oli useimmiten liberon paidassa pelaavan Helmi Kosken kolme peräkkäistä komeaa hyökkäyspistettä yleispelaajan tontille päästyään. Kisa sai Ryhdin virheillä14 pistettä ja teki itse 36 pistettä. Kurikka puolestaan sai suurimman osan pisteistään Kisan virheillä. Eka erässä 13 ja toisessa 7.

Kisan parhaat pisteiden tekijät pelissä olivat Pauliina 10, Helmi 5 ja Jemina, Anni ja Venla 4 pistettä.

Liberovastuu turnauksessa jakoivat Emilia Katajamäki sekä Helmi.

Keskipelaajina pääasiassa pelasivat Sini Luoma, Neea Leskelä ja Anni, hakkurina Pauliina, yleispelaajina Jemina, Petra ja Venla, joita välillä Helmi ja Emilia tuurasivat ja passarina hääräsi tuttuun tapaan Johanna Kärnä. Eevi Kaurasen osana oli katsella pelejä kotoa sairasvuoteelta päin.

Kokonaisuudessaan Kisan pistepörissiksi turnauksessa muotoutui:

Pauliina 26, Jemina 19, Anni 17, Petra 13, Venla 12, Johanna 7, Helmi 6, Sini 5, Neea 3, Emilia 2,

Turnauksen positiivisia huomoita oli kohtuullinen vastaanotto ja etenkin monipuolistunut hyökkäyspeli sekä aiempiin turnauksiin verrattuna selkeästi vähäisempi omien virheiden määrä. Kehitettävääkin pelaamisessa on runsaasti ja niiden asioiden kanssa jatkamme työntekoa.

Tästä on hyvä jatkaa 11.12 pelattavalle seuraavalle kierrokselle. Kisan noustessa ylempään pooliin, myös vastus luonnollisesti kovenee ja voitot tulevat olemaan lujassa. Seuraavasta turnauksesta lisää myöhemmin.