B-tytöt , Btytöt

AK - Lapuan Virkiä, Kokkolan Tiikerit, Laihian Luja B1

Härmäsali

B-tyttöjen kausi korkattu

B-tyttöjen sarja alkoi 9.10 tasonmittausturnauksilla. Kisan osalta turnaus järjestettiin Härmäsalissa, jonne vieraaksi olivat saapuneet Lapuan Virkiä, Kokkolan Tiikerin ja Laihian Luja B1.

Turnauksen avausottelussa Kisa kohtasi Lapuan Virkiän. Kisa hallitsi ensimmäistä erää voittaen sen selvästi 25-15. Pelin eri osa-alueet olivat hyvässä tasapainossa. Myös toinen erä alkoi Kisan komennossa ja Kisa johti erää parhaimmillaan 9-5. Sitten tapahtui jotain. Mikään ei onnistunut ja etenkin vastaanotto sekä syöttö porsivat. No muuta ei tietenkään tarvitakaan ja Virkiä marssi erän voittoon 23-25. Virkiä sai erän pisteistä 21 Kisan virheillä. Kolmas erä oli aavistuksen parempi, mutta edelleen vastaanoton jäädessä kauaksi verkosta ei hyökkäämään päästy. Lapuan tehdessä erässä vain kaksi virhettä, ei voittoon ollut eväitä. Kolmas erä Virkiälle 10-15 ja peli erin 1-2.

Kisan pisteentekijöinä kunnostautuivat Pauliina Koski 11, Venla Hakala 6 ja Petra Häkkinen sekä Johanna Kärnä 5. Plus-miinus tilasto ei muodostunut kovin mairittelevaksi, koska 55 pisteestään Lapua sai 40 Kisan virheillä. Menköön tämä kotisalissa pelatun kauden avauspelin piikkiin.

Kahden pelin tauon jälkeen Kisaa vastaan asettui Kokkolan Tiikerit. Harjoitusturnauksessa ennen kauden alkua Tiikerit oli voitettu erin 2-1. Nyt ei tarvittu kolmea erää vaan Tiikerit kaatui puhtaasti 2-0. Kisan virhemäärä oli ensimmäiseen peliin verrattuna huomattavasti alhaisempi, 21 virhettä Tiikereiden 39 pisteestä. Kisan vastaanotto toimi paljon paremmin ja se mahdollisti monipuolisemman pelaamisen. Tässä pelissä pisteitä tekivät Venla 9, Pauliina 8, Petra ja Jemina Korkeatupa 3.

Tiikereiden voittaessa keskinäisessä ottelussa Lapuan erin 2-0, varmistui Kisan turnauksen kakkostila eräsuhteen perusteella jo ennen viimeistä ottelua, jossa vastaan asettui naisten 2-sarjaa pelaava Laihian Luja B1. Turnauksen viimeisestä pelistä muodostui myös turnauksen tasokkain peli. Laihialla oli useita kovaa hyökkääviä pelaajia. Laihia veikin ensimmäisen erän selvästi pistein 15-25, mutta toinen erä oli kovaa taistelua. Miten olisikaan erä päättynyt, jos Pauliinan 23-24 tilanteessa täpärästi verkkonauhaan osunut pallon olisikin pyörähtänyt Laihian puolelle sen sijaan , että nauhan päällä hetken levättyään se tippui Kisan kenttään päättäen erän pistein 23-25. Kisalle pisteitä tässä pelissä eniten tekivät Pauliina ja Jemina 5 ja Venla 3. Koko turnauksessa pisteitä eniten tekivät Pauliina 24, Venla 18 ja Jemina sekä Petra Häkkinen 9.

Syöttö-vastaanotto peliä kun saadaan tulevan kolmen viikon aikana petraantumaan, ensimmäisen poolikierroksen peleissä päästään nauttimaan vielä paremmasta pelaamisesta.

Seuraava poolikierros pelattaneen Laihialla 30.10 ja poolissa vastaan asettuvat Laihin Luja Lilat, Alajärven Ankkurit ja Vaasan Kiisto.