3
LOK
10.00
C-tytöt, C-tytöt

AK - Vaasan Kiisto, Kyrön Voima, Kokkolan Tiikerit  

Härmäsali

C-tyttöjen lentopallokausi korkattu

Kauan odotettu lentopallokausi on myös C-tyttöjen osalta nyht korkattu. Kisan C-tytöillä pelasivat 3.10 Härmäsalissa kohtuullisen turnauksen erityisolosuhteiden vallitessa. Tasonmittausturnaukselle usein tyypilliseen tapaan joukkueiden väliset tasoerot olivat tällä kertaa kohtuullisen suuret. Kyrön Voima ja Kokkolan Tiikerit olivat turnauksen kolmas ja neljäs, joskin tarjosivat keskinäisessä kohtaamisessaan päivän jännittävimmän trillerin, jonka Kyvo vei nimiinsä voittamalla kolmannen erän 17-15. Vaasan Kiisto oli puolestaan turnauksessa melkoisen suvereeni ja heidät voidaankin kauden päätteeksi nähdä sarjan lopputuloksissa korkealla.

Kisan ensimmäinen peli oli Kyrön Voimaa vastaan. Kisa hallitsi peliä alussa selvästi karaten 11-2 johtoon, mutta lentopallolle niin tyypilliseen tapaan, ote vähän herpaantui ja oman pelaamisen taso laski. Kyvo pääsi hetkeksi peliin mukaan, mutta syöttöruudussa Kisa ratkaisi erän selvästi itselleen. Toinen erä oli koko ajan Kisalta hieman vaatimattomampaa peliä, kuin mihin parhaimmillaan pystyisimme, mutta toisestakin erästä selvä voitto ja peli Kisalle 2-0 (25-13, 25-16). Pelin pisterohkuina häärivät Petra Häkkinen 11 pistettä ja etenkin syöttöruudussä tänään kova Pauliina Koski 10 pistettä.

Toisessa pelissä vastassa oli Kokkolan Tiikerit ja peli jatkui samalla kaavalla, joskin toisen erän alku oli aika takkuinen 6-6 tilanteeseen saakka. Sitten hallinta siirtyi kotijoukkueelle. Peli Kisalle 2-0 (25-8, 25-17). Pelissä Petra ja Pauliina tekivät 9 pistettä per nuppi.

Kolmannessa pelissä nähtiin turnauksen tasokkainta peliä, vaikka numeroiden valossa ei niin uskoisi. Pelin aikana nähtiin useita hienoja palloralleja, mutta Kiiston hyökkäyksen kovuus oli jotain mistä emme selvinneet. Kiisto pelin puhtaasi 2-0 pyyhkien Kisalla mattoa eränumeroin 7-25 ja 10-25. Pelin pisherohmuna hääri Neea Leskelä kahdella pisteellä. Kisan C pelasi ensimmäista kertaa urallaan kovaa lyövää tyttöjoukkuetta vastaan. Siihen ei oltu tänään valmiita. Seuraavalla kerralla, jos vielä Vaasan kohtaamme, valmius on parempi.

Kisan joukkueesta oli tänään kaksi peluria terveysesteiden johdosta poissa. Asia ehkä hieman päivän aikana näkyi, mutta seuraavassa turnauksessa kolmen viikon päästä kaikki ovat toivottavasti rivissä. Viime kaudesta on selvästi menty eteenpäin. Vastaanotto on huomattavasti parempaa, joskin sen kanssa on vieläkin tekemistä. Liike kentällä on parantunut, samoin hyökkäys ja syöttö. Kauden aikana kehitys varmast jatkuu kovalla tahdilla. Päivän pisterohmut olivat Petra Häkkinen 21, Pauliina Koski 20, Neea Leskelä 9 ja Johanna Kärnä 8 pistettä. Etenkin Kyvoa ja Tiikereitä vastaan saimme paljon pisteitä vastustajan virheillä ja Kiistoa vastaan pisteet jäivät vähiin. Näistä johtuen pelaajien pistemäärät jäivät melko mataliksi kahdesta voitosta huolimatta.

Toivottavasti COVID pysyy aisoissa ja seuraava turnaus kolmen viikon kuluttua saadaan pelattua. Vastustajat ja turnauspaikka selviävät hieman myöhemmin.

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista