C-tytöt, C

AK - Lentis-88, HaHe ja Ketut

Härmäsali

C-tytöt pelasivat koko rahan edestä turnausvoittoon

Kotiturnauksen alku oli ehkä huonoin mahdollinen. Jo alkuasetelmat olivat haastavat. Kauden alun aloituskuusikosta kolme pelaajaa ei ollut käytettävissä ja viikolla flunssa-aalto oli kaatanut petiin ison osan pelureista. Onneksi tytöt jollain tapaa toipuivat ja B-tytöillä ei ollut 2-sarjapeliä joten saimme heiltä turnaukseen apuja.

Turnaus ei paljon huonommin olisi voinut alkaa. Ensimmäinen erä Oulun Kiskoa vastaan oli joukkueelle kärsimystä, liekö kotiturnausjännitystä vaiko rautanauloja kengissä. Tilanne Kiskon hyväksi oli pahimmillaan jo 5-17. Tuossa vaiheessa Kisan tytöt alkoivat heräilemään ja ero ei enää kasvanut jos ei supistunutkaan. Erä Kiistolle 15-25. Toiseen erään kentälle astelikin uudelleen syntynyt Kisa ja Kisko oli vastaavasti tässä erässä vastaantulija. Suurin muutos tapahtui jalkatyössä. Vastaanotto alkoi toimia paremmin, jonka ansiosta päästiin hyökkäämään. Erä Kisalle 25-14 ja joukkue oli valmis taistoon! Kolmas erä oli kosmetiikkaa ja Kisko kaatui siinä pistein 15-3. Mikä mukavinta, Kisan pelaajat onnistuivat laajalla rintamalla. Tämä loi pohjaa seuraaville peleille. Kaikkiaan kahdeksan pelaajaa teki pelissä pisteitä ja eniten niitä rohmusivat Pauliina Koski, Maria Ihamäki ja Minttu Salo, kaikki viisi pistettä Nanna Hautalan tehdessä neljä. Ison osan pisteistä Kisa sai vastustajan virheillä, joista osa tosin oli seurasta kotijoukkueen hyvästä hyökkäyksestä.

Toisessa ottelussa vastassa oli etukäteen kovimmaksi arvioitu haastaja, Lentis-88 Torniosta. Edellisessä kohtaamisessa Lentis-88:n syöttö oli Kisalle myrkkyä. Sitä se oli ottelun alussa tälläkin kertaa. Ensimmäinen erä oli ensimmäisen ottelun toisinto. Siitä ei ole paljoa jälkipolville kerrottavaa. Kisa hävisi erän murskaavasti 13-25. Jo aiemmissakin turnauksissa on tullut nähtyä, että näitä tyttöjä ei noin vain lannisteta. Toiseen erään kentälle astui taas uudelleen syntynyt joukkue. Vastaanotto alkoi toimia ja sitä kautta hyökkäyskin. Kun peli kulkee, myös syöttö toimii hyvin. Toinen erä päättyi Kisalle murskaavasti 25-16 ja sitä kautta mentiin kolmanteen erään, jota Kisa hallitsi mielin määrin voittaen sen 15-8. Ottelun kovimman pistemäärän takoi etenkin syöttäruudussa voimakkaasti esiintyt Maria (10). Häntä säesti hyvin Pauliina 7:lä pisteellä. Kahdeksan pelaajaa sai nimensä pistepörssiin tässäkin pelissä.

Viimeinen peli Haukiputaan Heittoa vastaan oli Kisan näytöstä. Ensimmäisen erän alussa HaHe pysyi erän alussa Kisan vauhdissa, mutta sitten Marian jäätävä syöttö ratkaisi erän. Kisa oli hetkessä siirtynyt 12-3 johtoon ja tästä etumatkasta ei erän aikana luovuttu. Kisa voitti erän 25-17. Toinen erä oli sitten yksi kummallisimmista näkemistäni eristä. Haukiputaan peli hajosi täysin. Passarimme Johanna Kärnä mm. syötti neljä ässää alakauttasyötöillä. Harvoin tällä tasolla törmää vastaavaan pelin hajoamiseen. HaHe on paljon erän lopputulosta kovempi joukkue, mutta joskus peli on kummallista. Toinen erä Kisalle pistein 25-2. Ottelussa Minttu Salo ja ja Nanna Hautala olivat tehokkaita hyökkäyksissään ja Maria sekä Johanna syöttöruudussa. Maria teki 9 pistettä, Minttu 8, Johanna ja Nanna 4. Tässäkin pelissä kahdeksan pelaajaa teki pisteitä.

Kisan pistepörssi turnauksessa oli

Maria Ihamäki 24, Pauliina Koski 15, Minttu Salo 13, Nanna Hautala 11, Emilia Katajamäki 4, Eevi Kauranen 4, Neea Leskelä 3, Iiris Lehtimäki 2, Charlotte Katajamäki 2

Parin edellisen turnauksen ajan Kisan C on ollut vähän kuin lastu laineilla. Viime viikkojen harjoitukset ovat näyttäneet orastavaa heräämistä ja tässä turnauksessa se herääminen näkyi. Kokonaisuudessaan turnaus oli tytöiltä loistava, aivan kaikkien pelaajien osalta. Huonojakin jaksoja tuli, mutta tapa millä niistä toivutaan kertoo joukkueesta paljon. Kisan C toipui huonommista jaksoista loistavasti. Kahdessa ensimmäisessä pelissä ensimmäinen erä hävittiin, mutta se ei lannistanut vaan Feenix-linnun lailla hävittyjen erien jälkeen noustiin uuteen lentoon.

Turnauksen ykkössija kolmella voitolla tarkoittaa, että Kisan C pelaa sijoista 29-44. Se mille sijalle päädytään, selviää myöhemmin kevään aikana.