Alahärmän Kisan pojat ovat C-ikäisten kymmenensiä
LentopalloJulkaistu: 07.04.2024 20.20

C-poikien SM-finaalit pelattiin 6.-7.4.2024 Kuortaneen Urheiluopistolla 12 joukkueen voimin. Loimaan Jankko on poikien C-ikäisten lentopallon Suomen mestari 2024. Poikien finaalissa Jankko voitti PuMa-Volleyn 2-0, pronssi meni JyväsLentikselle. Alahärmän Kisa sijoittui turnauksessa kymmenenneksi, mikä on nuorelle joukkueelle hyvä saavutus.

Valmentaja Teija Ylihärsilän mielestä on mahtava juttu, että pojat pääsivät finaaleihin kisaamaan Suomen 12 parhaan joukkueen joukkoon. Teija pohtii, vaikuttiko isojen pelien jännitys joukkueessa viemällä parhaimman terän pelaamisesta: "Ei ihan parasta saatu esiin lauantain peleissä, mutta pelillisesti sunnuntai oli jo parempi.".

Kaikki pelit olivat kovatasoisia ja vauhdikkaita, kentällä tehtiin tosissaan töitä ja koettiin niin onnistumisen kuin pettymyksenkin hetkiä. Viikonlopun anti oli pelaajille pelillisten taitojen koettelemista ja kehittymistä sekä henkisen kantin ja pitkän turnauksen jaksamisen mittaamista. Vuosien aikana eri puolilta Suomea olevien pelaajien tultua tutuiksi, oli hienoa nähdä myös toisten joukkueiden pelaamista ja heidän onnistumisiaan. Tyttöjen C-ikäisten SM-finaalit pelattiin samanaikaisesti Kuortaneella ja myös Kauhavan Wisan tyttöjen joukkuetta käytiin kannustamassa kentän laidalla. He pelasivat omassa sarjassaan neljänneksitoista.

Alahärmän Kisan joukkueessa on mukana kaikista Kauhavan kaupungin osista olevia poikia, ikähaitarin ollessa 12-15 vuotta. Osalla pelivuosia on takana kahdeksan, osalla vähän vähemmän. Seuraava haaste C-pojilla on Powercup kesäkuussa Joensuussa.