B-tytöt , Btytöt

KuRy, NJymy, JyLe, Tiikerit - AK

Kurikan Monitoimitalo

B-tytöille poolivoitto

B-tyttöjen neljäs poolikierros pelattiin 22.1.2022. Kisan tytöt tekivät reissun Kurikkaan, jossa pelattiin kauden ensimmäinen viiden joukkueen pooli. Kisaa vastaan asettuivat Kurikan Ryhti, Jyväslentis, Kokkolan Tiikerit ja Nurmon Jymy. Muut joukkueet olivat Jymyä lukuunottamatta entuudestaan tuttuja.

Ensimmäisessä pelissä vastaan asettui Kokkolan Tiikerit. Kisa ei antanut millään osa-alueella Tiikereille mahdollisuuksia halliten peliä ensimmäisestä viimeiseen palloon voittaen selkeästi 2-0 (25-11, 25-14). Tiikereiden pelissä oli nähtävissä ykköspelaan poissaolo.

Kisan parhaat pisteiden tekijät pelissä Venla Hakala 9 (+6), Jemina Korkeatupa 4 (+1) ja Anni Kangas 4 (+3) pistettä. Melkoinen määrä pisteitä saatiin Tiikereiden syöttö- ja hyökkäysvirheillä.

Toiseen peliin vastaan asettui ennakolta kovin vastus. Ikäluokassaan Suomen huippua oleva Jymyn nuoremmasta C-ikäluokasta koostuva joukkue. Joukkue liikkui todella hyvin eikä pallo meinannut millään jäädä Jymyn kenttään. Vastustajan hyvä liike sai myös Kisan pelaajien jalat hyvään vauhtiin. Tämän tuloksena peli oli oikein miellyttävää katsottavaa. Ensimmäinen erä eteni tasaisesti aina numeroihin 14-14 saakka. Sitten Pauliinan Kosken, Annin, Petra Häkkisen ja Jeminan tekemät peräkkäiset pisteet käänsivät erää Kisalle. Nurmo ei luovuttanut. Parin hyvän hyökkäyksen ja Kisan virheen jälkeen oltiin taas tasaluvuissa 18-18. Jälleen Kisan muutama hyvä suoritus, Annin, Sini Luoman ja Jeminan hyökkäyksillä sekä Sinin syötöllä tekemät pisteet käänsivät erän Kisalle luvuin 25-22.

Toinen erä oli vielä tasaisempi. Ainoastaan yhdessä vaiheessa Kisan johto oli kolmen pisteen verran, muutoin edettiin suurin piirtein tasapisteissä erän lopulle saakka. Erä päättyi Jymyn virheeseen ja Kisan 25-23 voittoon. Näin koko peli Kisalle 2-0. Kisan parhaat pisteiden tekijät Jymy pelissä olivat Jemina 12 (+7), Anni 7 (+6) ja Pauliina 6 (0). Jos joku yksittäisen pelaajan erikseen nostaa esille, niin Jeminan torjunnan ylittäneet hykkäykset olivat pelissä hyvin ratkaisevia.

Kahden pelin jälkeen pidettiin pieni lounastauko, jolla nautittiin perunaa ja paikanpäällä tehtyjä lihapullia. Kahdessa ensimmäisessä pelissä oli kohdattu kaksi ennakkoon kovinta joukkuetta. Seuraavaan peliin Kurikkaa vastaan kuusikko rukattiin melkolailla uusiksi. Lounas ja runsaat muutokset pelaavassa kokoonpanossa sekoittivat pelin, niin ettei Ryhtiä vastaan pelatusta ensimmäisestä erästä ole paljoa kerrottavaa. Se päättyi Ryhdin 25-21 voittoon. Toiseen erään Kisa ryhdistäytyi ja pelirutiini palasi, jolloin joukkueiden välinen tasoero tuli näkyviin ja Kisa vei erän selvin pistein 14-25. Koska turnaus oli viiden joukkueen turnaus, kaikissa peleissä pelattiin kaksi erää ja jokaisesta voittoerästä tuli piste. Kisan parhaat pisteen tekijät Ryhti pelissä olivat Pauliina 8 (+5), Venla 5 (0) ja Jemina 5 (+4).

Ennen viimeistä peliä Jyleä vastaan tilanne oli se, että toisen erän voitti varmisti poolinousun. Tätä erävoittoa lähdettiin tavoittelemaan. Kisa karkasi heti erän alussa 9-3 johtoon pääosin Jylen runsaiden virheiden ansiosta. Loppuerä mentiin tasatahtia ja Kisa voitti sen lopulta luvuin 25-17. Toinen erä oli sitten Kisalta vähän vaisumpi, joskin kokoonpanoa siihen rukattiin melkoisesti. Toisen erän voittikin Jyle 19-25. Kun turnauksen viimeisessä pelissä Jyle ja Jymy tasasivat erävoitot, Kisa päätyi turnauksen ykköseksi. Viimeisessä pelissä Kisan parhaat pisteiden tekijät olivat Jemina 5 (+3), Anni 5 (+3) ja Venla 4 (-2).

Seuraavan turnauksen B-tytöt pelaavat E-poolissa 12.2.2022 todennäköisesti Nurmossa. Siinä ovat Kisan lisäksi mukana Nurmon Jymy, Kauhajoen Karhu ja Vaasan Kiisto, kaikki tuttuja joukkueita. Mielenkiintoinen turnaus tulossa.