AK - Kiisto2

Härmä-Sali

3-0! Naisten jatkosarja pakettiin, lohkon 2. sijalta kohti pudotuspelejä

KISAN naiset lohkon kakkossijalta pudotuspeleihin!

Viimeisessä jatkosarjan pelissään KISAn naiset ottivat 3-0 voiton Vaasan Kiiston 2-joukkueesta, ja kasvattivat lohkon 2. sijan varmistavaa piste-eroa kolmantena olevaan Kauhavaan nähden.

Ottelun alkuasetelma oli, että KISA oli jo varmistanut lohkon 2. sijan ja paikan 16.3. alkaviin pudotuspeleihin ja Vaasan Kiisto 2 oli juuttunut lohkon viimeiseksi. KISAn joukkue lähti otteluun myös hieman vajaa lukuisena, kun sairasosastolla olivat yleispelaajat Sanni Ollonen, Nea Kunnari ja Eerika Jussila.

KISAn kokoonpanon leveys kuitenkin osoitti jälleen kerran vahvuutensa. Ensimmäinen erä alkoi Kisalta hieman pelituntumaa hakien, ja Kiisto siirtyi ensin 3-6 ja sitten 4-8 johtoon. KISA pelaajat saivat kuitenkin pian pelinsä omille uomilleen ja passari Rosamaria Salon jakaessa palloja hyökkäyksiin monipuolisesti ympäri kenttää, pöllytti naisten hyökkäys vierasjoukkueen puolustusta vastustamattomasti. Ote pysyi koko loppuerän KISAlla ja Laimi Vainio päätti erän 25-21 komealla keskihyökkäyksellä.

Toinen erä alkoi KISAn suvereenissa otteessa. KISA siirtyi, erityisesti Petra Turusen ja Liine Ojaharjun kovien syöttöjen ansiosta jo 19-6 johtoon, kun Kiisto heräsi mukaan otteluun. Laura Peräsalon ja Lakshmi Nummisen hyökkäyksillä Kiisto takoi pisteitä ja saavutti Kisaa jo 23-21 ja 24-23 tilanteeseen, kunnes vaihdosta kentälle palannut Ella Myllymäki päätti erän KISAlle iskemällä pallon järisyttävällä voimalla Kiiston kiven kovasta torjunnasta läpi, ja erä KISAlle 25-23.

Kolmannen erän hallin aloitti Kiisto siitä mihin toisen erän lopussa jäi. Kiisto siirtyi pian 3-7 johtoon. Muutamalla helpolla virheellä Kiisto antoi Kisalle hetken hengähdystauon, jonka Kisan naiset käyttivätkin välittömästi hyödykseen ja saavuttivat Kiiston 10-10 tilanteessa. Erityisesti Kisan Liine Ojaharjun syötöt ja hyökkäykset tekivät tuhoa Kiiston puolella, mutta joukkue sinnitteli Kisan mukana. Joukkueet etenivät rinta-rinnan aina 20-20 tilanteeseen saakka, jossa KISAn Petra Turunen, Ella Myllymäki ja Laimi Vainio veivät naiset parin pinnan etumatkaan, joka piti loppuun saakka, ja erä kisalle 25-23 ja koko ottelu 3-0.

Hieno sarjan päätösvoitto KISAlle ja hyvä kenraali alkavia pudotuspelejä varten.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin Kisalta Liine Ojaharju ja Kiistolta Laura Peräsalo.

Pudotuspelit alkavat LA 16.3. jolloin KISA kohtaa pudotuspeleissä Kuusamon Pallokarhut. Seuraa ilmoittelua ja tule kannustamaan KISA voittoon!