AK - KauWi N2

Härmä-Sali

Kisan Naisiet jatkaa lohkon 2. sijalla, Wisa kaatui 3-1

KISAn naiset paikalliskamppailun kuningattarina, KISA-WISA 3-1

Sama tuttu kaava. KISA voittaa ensimmäisen erän. Häviää toisen. Voittaa tiukasti kolmannen. Neljännessä menettää otteensa jo kohtalokkaan näköisesti. Nousee sillasta takaisin peliin syöttöputken sytyttämänä. Menee ohi. Voittaa.

Erona vain kaksi seikkaa. Taisteluhengen palauttava pelaaja, joka takoo syöttöputken, on aina eri. Kuten pelin pistekuningatarkin.

Ottelun alkua-asetelma oli jännitysnäytelmää lupaava. Sarjataulukossa molemmat joukkueet olivat 10:ssä pisteessä, KISAn ollessa eräsuhteilla Wisan edellä. KISA oli syyskierroksella hävinnyt Wisalle molemmat pelinsä 2-3. Kevään ensimmäisessä jatkosarjan kohtaamisessa KISA kuittasi niistä toisen, voittamalla ottelun Kauhavan kotisalissa 3-2. Peliin lähdettiin kuittaamaan myös se toinen tappio.

Paikallisottelut ovat valmentajan näkökulmasta helppoja. Pelaajia ei tarvitse motivoida ja sytytellä peliin palopuheilla tai muillakaan hehkutuksilla. Riittää, kunhan pelaajat ovat muistaneet katsoa ottelukalenterista, kuka on seuraavassa pelissä vastassa.

Ehkä siksikin ottelun aloitti tehtäväorientoitunut joukkue, ja se näkyi heti ottelun alussa. KISA siirtyi nopeasti 9-4 johtoon. WISA joutui käyttämään molemmat aikalisät herättääkseen joukkueen peliin mukaan, siinä myös onnistuen, saavuttaen KISAa ensin 13-11 tilanteeseen. KISA haki tuoretta verta kentälle siirtäen Liine Ojaharjun keskelle, joka parilla rajulla keskihyökkäyksellä ja torjunnalla palautti KISAn ottelun alun vauhtiin. 15-13 tilanteen jälkeen KISA lisäsi vielä yhden vaihteen ja vei erän loppua varmoin ottein, voittaen sen selvästi 25-17.

Toinen erä alkoi samoin KISAn otteessa. Petra Turusen aloitussyötöillä ja Sanni Ollosen hyökkäyksillä KISA siirtyi 7-3 johtoon. Wisa kuitenkin palasi peliin, erityisesti lopettaen omien virheiden tekemisen, ja ottaen KISAn kiinni 11-11 tilanteessa. Tämän jälkeen pisteitä taottiin puolin ja toisin aina 19-19 tilanteeseen saakka. Erän lopussa Wisa onnistui murtamaan KISAn vastaanoton, estäen hyökkäysten rakentamisen ja vieden erän lopun varmoin ottein 19-25.

Pitkän erätauon jälkeen kolmas erä oli tiukkaa taistelua. Erä eteni tasaisen tiukkana koko ajan aivan loppuunsa saakka, niin ettei kumpikaan joukkue ei päässyt toiseltaan kolmea pistettä kauemmaksi. Vaihdosta aloitussyöttöruutuun astellut Ella Myllymäki onnistui oikeassa paikassa vieden KISAn 23-21 johtoon. Wisan vielä taistellessa urheasti erövoitosta, KISAn Sanni Ollonen takoi pallon vastustamattomasti laidasta lattiaan, ja KISAlle komannen erän voitto 25-23.

Neljäs erä alkoi sitten Wisan hallinnassa. Wisa siirtyi ensin 5-9 etulyöntiasemaan, vahvistaen johtoa 7-14 tilanteeseen, ja siitä vielä jo pahaa enteilevään 9-16 johtoon. Vaihdosta kentälle tullut Nea Kunnarin vastaanotot pysäyttivät ensin Wisan rynnistyksen ja kun KISAn kapteeni Teresa Kunnari kapellimestarin otteella otti pelin omiin käsiinsä, syöttäen viisi peräkkäistä pistettä, ja nostean joukkueensa takaisin peliin tilanteeseen 14-16. Molemmat joukkueet takoivat pisteitä vuorotellen 21-21 tilanteeseen saakka, kun kentälle palannut Sanni Ollonen iski KISAn loput tarvittavat pisteet vastustamattomasti Wisan kenttään ja erän KISAlle 25-21.

KISAlle otteluvoitto 3-1 ja taas kolme arvokasta sarjapistettä, sekä lohkon kakkospaikan yksin omiin nimiin.

KISAn tehokkaimpana pelaajana palkittiin Sanni Ollonen ja Wisan tehokkaimpana Juuli Kärnä.

KISAn naisten joukkue pelaa ensi viikolla kaksi peliä vieraissa, ensin SU 17.2. Kurikassa ja sitten KE 20.2. Kortesjärvellä. Seuraavat, ja jatkosarjan viimeiset, kotiottelut pelataan Härmä-salissa SU 24.2. kun vastaan astuu Ylivieskan Kuula ja SU 3.3. vastaan saapuu Vaasan Kiisto 2. Molemmat kotipelit alkavat klo 16:30