Ylivieskan Kuula N2 - AK

Liikuntakeskus

Kisan Naisille jo toinen vierasvoitto

KISAn naisille 3-2 Vierasvoitto Ylivieskan Kuulasta

Naisten 2-sarjajoukkuen otti jo toisen vierasvoittonsa kevään sarjassa kukistamalla Ylivieskan kuulan 3-2 ja arvokkaat kaksi sarjapistettä vieraskentältä. Joukkue lähti otteluun vajaalla kokoonpanolla, ja siksikin muutaman tunnin matkustamisen jälkeen oli kivempi palata kotiin sarjapisteiden kanssa kuin niitä ilman.

Ensimmäinen erä oli molemmin puolista pelituntuman hakemista. Kisa aloitti ensin vahvasti siirtyen 2-6 johtoon, mutta Kuulan aikalisän jälkeen kotijoukkue sai pelistä kiinni ja siirtyi Kisan haparoidessa ja omia virheitä tehden jo 21-12 johtoon. Kisan naiset kuitenkin ryhdistäytyivät ja saivat Kuulan kiinni 24-23 tilanteeseen asti, josta kotijoukkue sai seitsemännen eräpallonsa jälkeen viime hetkellä katkaistua Kisan nousun ja vei ensimmäisen erän nimiinsä 25-23.

Toinen erä oli taas tasaista etenemistä aina 14-14 pisteisiin saakka, jossa Kisa nykäisi neljän pisteen eron 16-20 tilanteeseen. Vuorostaan Kuula nousi tämän erän taisteluun mukaan vielä erän lopussa, mutta Kisa sai katkaistua erän itselleen kolmannessa eräpallossa kapteeni Teresa Kunnarin johdolla vieden erän 23-25.

Kolmatta erää vei Kisa alusta loppuun päästämättä Kuulaan ohi kertaakaan. Kotijoukkue nousi tosin rinnalle 17-17 tilanteessa vaikeiden aloitussyöttöjen ja ajoittaisen Kisan vastaanoton haparoinnin avustuksella, mutta Kisa piti pelinsä kasassa ja vei erän loppua selkäesti 19-25.

Neljäs erä meni taas sitten Kuulan hallinnan nimiin alusta loppuun. Nopeilla keskihyökkäyksillä ja kovilla aloituksilla Kuula sai rikottua Kisan puolustusta ja vastaanottoa pitäen Kisan reilun kaulan päässä koko erän. Kisan ote peliin palautui siinä vaiheessa kun oli jo ehkä liian myöhäistä ja Kuula otti erän selvästi 25-18.

Viides erä alkoi taas Kisan hallinnassa ja puolten vaihtoon mentiin Kisan 2-8 johdossa. Mutta puoltenvaihdon jälkeen Kuula sai pelistä taas kiinni ja kiri tasoihin 13-13 tilanteeseen. Kisan pelirutiini kuitenkin piti pintansa ja Kisan järkevät hyökkäykset pakottivat Kuulan virheisiin ja erä voitto Kisalle 13-15 ja koko ottelu 2-3.

Kisan parhaana pelaajana palkittiin yleispelaaja Nea Kunnari (18/+9) ja Kuulan parhaana Iida Ojala (19/)