Naiset N2, Naisten 2-sarja

AK - Vaasan Kiisto2 N2

Härmä-Sali

Naisilla taas viisieräinen jännitysnäytelmä

Kisan naisten joukkueen kolmas kotipeli, Vaasan Kiisto 2:sta vastaan, alkoi molempien joukkueiden hakiessa askelmerkkejä peliin. Kisa siirtyi vahvan aloituksen turvin pian 9-5 johtoon. Kisan keskihyökkääjien Teresa Kunnarin ja Milla Lahtisen käsi kävi sähäkästi ja löysi Rosamaria Salon jakamat pallot saatellen ne kenttään kerta toisensa jälkeen. Hyökkäysvirheet ja Vaasan Kiiston saama ote pelistä kuitenkin vei pelin johdon taas Kiistolle lukemissa 16-18. Kisa haki tukea vaihtopenkiltä ja saikin sitä siirtyen 20-18 johtoon. Kiisto otti aikalisän ja vaihdosta peliin tullut Kiiston Isabella Lo Guidice aloittikin oman showsa, vieden Kiiston taas etulyöntiasemaan 21-23. Kisa kokosi aikalisällä vielä rivinsä erän viimeiseen taisteluun ja useiden eräpallojen jälkeen repi ja raastoi itselleen taisteluvoiton erästä 27-25.

Toinen erä alkoi Kiiston vahvassa hallinnassa. Kisa roikkui kuitenkin koko ajan perin pisteen päässä hakkuri Iida Vihman ja Yleispelaaja Petra Turusen monipuolisilla hyökkäyksillä aina 16-18 tilanteeseen saakka, jolloin Kiisto tempaisi itsensä 18-22 johtoon. Kiiston ote pelistä vei Kiiston jo 20-24 eräpallotilanteeseen, kunnes Kisan vaihdosta peliin palannut hakkuri Ella Myllymäki esitti eriävän mielipiteen ja nosti Kisan 24-24 tasatilanteeseen. Viime hetken nousu ei kuitenkaan riittänyt ja Kiisto vei erän lähes ensimmäisen peilikuvana 24-26.

Pitkän erätauon jälkeen kolmannen erän alku oli Kiiston hallintaa. Erityisesti Kiisto onnistui aloitusruudussa aiheuttaen Kisan vastaanotolle harmaita hiuksia. Pikkuhiljaa hyökkäystehonsa löytänyt Nea Kunnari ja tasaisen varmasti keskeltä pisteitä napsinut Milla Lahtinen nostivat erän puolessa välissä Kisan takaisin peliin tilanteeseen 15-14. Kisa löysi pelihurmoksensa ja erityisesti Kisan liberot Jenna Koski ja Iiris Korpinen alkoivat saada Kiiston hakkurin Kirsi Markkulan monipuolisesta hyökkäysarsenaalista otetta upeilla puolustuksilla ja pakottaen Kiiston etukentän jujuihin. Puolustuksen pitäessä joukkuetta lujalla kalliolla sai Milla Lahtinen päättää kolmannen erän Kisalle 25-22.

Neljäs erä oli aluista loppuun sitten Kiiston hallintaa. Parantuneen aloitussyöttötehon kautta Kiisto plokkasi Kisan hyökkäykset, jotka alkoivat jäädä tehottomiksi. Kisa myös sortui useisiin virheisiin ja Kiisto vei neljännen erän selvästi 16-25.

Viidennessä erässä nähtiin sitten todellista taistelua verkon molemmin puolin ottelun voitosta. Molemmat joukkueet olivat jo varmistaneet sarjapisteen, mutta taistelu käytiinkin siitä kumpi ottaa yhden sarjapisteen sijasta kaksi. Kisa aloitti erän todella vahvasti ja puolia vaihdettiin Kisan 8-5 johdossa. Siitä alkoivatkin sitten pitkät pallorallit ja taistelu jokaisesta pisteestä. Kiisto ei takaa-ajo asemassa antanut periksi ja kokeneen Kirsi Markkulan johdolla saavutti Kisaa vieden erän 14-16 ja ottelun lopulta 3-2.

Yleisölle Kisan naiset tarjosivat taas viihdettä koko rahan edestä jo toisen kerran viisieräisessä kotiottelussa.

Kuten Freddie Mercury varmasti sanoisi: ”Good show, and it must go on!”