AK - KauWi N2

Härmä-Sali

Naisten avauksesta viisieräinen thrilleri

Naisten Avausottelu Viisieräinen Thrilleri

Naisten 2-sarjan avausottelu oli viisi eräinen thrilleri joka tarjosi viihdettä koko rahalla n 100 hengen katsomolle. KISA kärsi avausottelussa tiukan tappion paikallisvastustaja Kauhavan Wisalle lukemin 2-3 (26-28, 24-26, 25-14, 25-18, 7-15), mutta osoitti todellista soturiasennetta nousemalla kahden erän tappioasemasta taistelemaan ottelun voitosta.

Ensimmäinen erä alkoi KISAn hallinnassa erän puoleen väliin saakka, mutta omien virheiden paljous päästi vastustajan mukaan peliin ja Kauhava vei ensimmäisen erän kuudennen erä- ja ottelupallon jälkeen lukemin 26-28.

Toinen erä taas alkoi juuri päinvastoin kuin ensimmäinen. Kauhava hallitsi peliä puoleen erään asti KISAn jatkaessa omien virheiden tekemistä. Mutta erä alkoi kääntyä KISAlle nuoren, kakkos-sarjassa ensimmäistä peliään pelanneen Eerika Jussilan tullessa vaihdosta kentälle. Pari rajua nelospaikan hyökkäystä palautti KISAn itseluottamuksen ja joukkue kiri erän lopussa rinnalle. Mutta virheet erän lopussa kostautuivat jälleen ja Wisa vei erän lukemin 24-26.

Pitkän erätauon jälkeen kentälle asteli kaikkea muuta kuin alistunut KISA. Joukkueen aloitussyöttöön palasi jo viime kaudella nähty rohkeus ja varmuus ja syöttöpeli teki tuhoa Wisan vastaanotossa estäen kovan hyökkäyspelin rakentelun. Kaksi ensimmäistä erää vaihdossa vuoroaan odotellut, vasta 14-vuotias, Julia Raiskio otti paikan keskitorjujana ja napsi muutamia komeita torjuntoja pakottaen Wisan hyökkääjät turvautumaan peippeihin ja sijoituksiin. Myös muu joukkue otti itseään niskasta kiinni vähentäen syöttö- ja hyökkäysvirheet minimiin, ja palauttaen tehon ja järjen hyökkäyksiin. KISAlle erän voitto selvästi 25-14.

Neljäs erä oli kolmannen toisinto. KISAn syöttöpeli oli vahvaa ja hyökkäys ja puolustuspelaaminen oli odotettua KISAn tasoa. Torjunta alkoi oppia Wisa hyökkäyssuunnat pakottaen vastustajan edelleen peippeihin ja tiputuksiin, jotka KISAn puolustus poimi hyvällä prosentilla. Erän lopussa tapahtunut KISAn keskitorjuja Milla Lahtisen lievä loukkaantuminen ei pysäyttänyt joukkueen hyvää virettä ja vaihdosta kentälle palannut joukkueen kapteeni Teresa Kunnari johdatti joukkueensa selvää 25-18 erävoittoon.

Viides ja ratkaiseva erä alkoi KISAlta heikosti. Muutamat erän alun virheet päästivät Wisan lyhyen viidennen erän johtoon 1-4. Tätä kaulaa KISA ei enää saanut kurottua umpeen, vaan Wisa vei viidennen erän lukemin 7-15 ja koko ottelun 2-3.

Tappiosta huolimatta ottelu tarjosi hyvää lentopalloviihdettä runsaslukuiselle yleisölle ja osoitti KISAn viime kaudesta puolella uudistuneen joukkueen iskukyvyn ja potentiaalin kauden edetessä.

Molemmat joukkueet myös avasivat pistetilinsä sarjataulukossa, KISA yhdellä pisteellä ja Wisa kahdella.