C-tytöt, CT SM-sarja

SM-finalistit - AK Team AK

Kuortaneen Urheiluopisto

Team AK SM-finaaleissa sijalle 9.

Kisan Team AK:n C-tytöt taistelivat historiallisesti sijalle 9. Kuortaneella 6.-7.4 pidetyssä SM lopputurnauksessa. Kauden tavoite oli pääsy finaaleihin ja sijoittuminen kymmenen parhaan joukkoon, joka täyttyikin. Ottelussa pelattiin kuusi peliä, joista joukkueelle kertyi neljä voittoa ja kaksi tappiota. Pienellä jossittelulla... täydellisellä pelillä, olisi ehkä ollut mahdollisuus muutamaa sijaa parempaan lopputulokseen. Sijoitus kymmenen parhaan CT joukkueen joukkoon Suomessa, on kuitenkin niin kova suoritus, että joukkue on siihen enemmän kuin tyytyväinen.

Kuva aloitusseremoniasta, jossa pääsimme kuuntelemaan maammelaulua... täytyy sanoa että pikkaisen siinä jopa herkistyi.

Kuva pelistä Ajoa vastaan, joka katkaisi joukkueelta tien pelaamaan sijoista 1-8. Ottelun ehkä murheellisin heti ajoittui ensimmäisen erän puoliväliin, jossa Kisa johti muutamalla pisteellä. Ajolle syöttöruutuun asettui Juulia Jäppinen, jonka syöttö oli täydellistä myrkkyä joukkueelle. Ässä syöttöjä tai ainakin lähes taisi olla kymmenkunta peräkkäin, jotka katkaisi kyllä joukkueen selkärangan täydellisesti. Tästä ei enää noustu toisessakaan erässä.

Viimeinen peli sisälsi ehkä koko turnauksen kovinnan latauksen, jossa vastaan asettui Kurikan Ryhti, jota tällä kaudella emme olleet ennen kohdanneetkaan. Sanottakoon että joukkuetta ei tarvinnut juurikaan herätellä tähän peliin :). Ensimmäinen erä meni Kurikalle aika näytös tyyliin. Erässä ei löydetty keinoa puolustautua Kurikan erittäin nopeatempoista hyökkäystä vastaa.Toisessa ja kolmannessa erässä nostettiin riskillä syötön vaikeusastetta, joka aiheutti Kurikalle vaikeuksia rakentaa nopeita hyökkäyksiä, jolloin saimme torjunnan myös paremmin mukaan. Seuraavien kahden erän aikana Kisa käänsi pelin itselleen.

Kauden aikana joukkueessa pelasivat: Vilma Heikkilä, Milla Heikkilä, Milla Valsberg, Iiris Lehtimäki, Maria Ihamäki, Julia Raiskio, Jenniina Virtakangas, Mira Niemi, Veera Help ja Noora Viitala.

Nyt kun 2018-2019 C-sarja on saatu onnellisesti loppuun, niin haluan kiittää pelaajia erittäin hyvästä asenteesta koko kauden ajalta. Välillä on itketty ja välillä on ollut ilo ylimmillään pelien jälkeen. Mutta se ehkä onkin urheilun suola, että koko tunneskaala saatetaan mennä läpi muutamassa minuutissa. On selvää että kaikilla pelaajille on osunut hyviä ja huonoja hetkiä tälläkin kaudella, mutta toivon ja uskon, että niitä hyviä on ollut kuitenkin enemmän rakkaan lajin parissa.