D/C-tytöt, Ct

AK AK C2 - Kokkolan Tiikerit, Laihian Luja, Leppäveden Leppä

Anssin-Jussin Areena

C2 tytöt taistelivat sijalle 65

Anssin-Jussin Areenalla 6.4. pelatussa sijoitusturnauksessa Kisan C2:n vieraiksi saapuivat Laihian Luja05, Leppäveden Leppä ja Kokkolan Tiikerit.

Avausottelussa Kisa kohtasi kaudella toisen kerran Luja05:n. Ensimmäisessä kohtaamisessa Luja syötti Kisan nurin. Nyt tilanne oli hieman muuttunut. Luja ei saanut syötöllään tuhoa aikaan ja Kisan tytöt puolustivat hyökkäykset ylös. Kisa hallitsi ensimmäistä erää selkeästi johtaen jo 18-7. Liekö kyseessä ollut voiton varmistelu vaiko Lujan herääminen, mutta piste pisteeltä Luja kiri eron kiinni ja paineli lopulta 24-26 erävoittoon. Toinen erä ei Kisan osalta lentopallolta näyttänyt, vaan Luja juhli syötöllään vei erän puhtaasti 9-25 ja pelin 0-2. Kisan pisteitä eniten tekivät Nanna Hautala 5, Melissa Loch 4.

Toisessa pelissä Kisaa vastaan asettui uusi tuttavuus Leppäveden Leppä. Tämä oli ensimmäinen vastustaja tälle keväkaudelle, jolla oli ”oikea” hakkuri. Leppäveden Henna Bruce löi ykköspaikalta erinomaisesti. Kun joukkueella oli vielä kaksi ulottuvaa keskipelaajaa, haasteita riitti.

Ensimmäinen erä kulki Leppäveden hienoisen painostuksen merkeissä. Pikkuhiljaa Kisa oppi pelaamaan uudentyyppistä vastustajaa vastaan ja etenkin Henna Brucen ykköspaikan hyökkäyksiä opittiin puolustamaan. Leppävesi johti erää parhaimmillaan 16-21, mutta siitä alkoi Kisan nousu. Pauliina Kosken neljä peräkkäistä hyökkäyspistettä siivitettynä vastustajan parilla virheellä tasoitti pelin tilanteeseen 22-22. Kisan pää kesti tiukassa tilanteessa ja erä päättyi Kisan 25-23 voittoon Petra Häkkisen, Jemina Korkeatuvan ja Melissan hyökkäyksillä.

Toisessa erässä Lepän keskari Nea Mäkelä oli pitelemätön. Hän iski erän alkuun viisi pistettä ja hetkessä tilanne oli 3-10 Lepälle. Kisa aloitti kirin ja pääsi aina tilanteeseen 13-16, mutta sitten hakkuri Henna Bruce iski kolmesti peräkkäisistä hyökkäyksistä pisteen ja erä kääntyi Lepälle. Loppu oli muodollisuus ja Leppä voitti erän 16-25.

Kolmas erä alkoi tasaisesti, mutta Kisan ei kyennyt itse tekemään pisteitä erässä, vaan Leppä puolusti hyökkäykset. Erä Lepälle 10-15 ja peli 1-2. Kisan parhaat pistenikkarit olivat Pauliina 11, Minttu Salo 7 ja Jemina 6 pistettä. Lepän Nea Mäkelä teki pelissä 17 pistettä ja hakkuri Bruce 10 pistettä. Bruce on vielä d-ikäinen ja on ikäisekseen varsin kovatasoinen pelaaja. On mainittava, että Lepän peli parani erä erältä. Viimeisessä pelissä Leppä kukisti Lujan selvästi edeten turnausvoittoon ja sarjassa sijalle 61.

Turnauksen viimeisessä pelissä Kisa kohtasi kolmannessa turnauksessa peräkkäin Kokkolan Tiikerit. Kaksi edellistä kohtaamista olivat päättyneet Kisan niukkaan 2-1 voittoon. Nyt lähdettiin metsästämään selkeämpää voittoa. Peli käynnistyi nihkeästi omien virheiden sävyttämänä. Se, että Tiikerit saivat 12:sta ensimmäisestä pisteestään kymmenen Kisan virheillä ja tuolloin Kisa johti kuitenkin 15-12 ennakoi sitä, että Kisa tulee olemaan vahvoilla, kunhan saadaan pää toimimaan. Siihen virheiden teko lopetettiin ja Kisa karkasi 25-15 erävoittoon. Toinen erä kulki Kisan selvässä hallinnassa ja päättyi Kisan selkeään 25-16 voittoon. Pelaamisen pitää kehittyä peli peliltä ja tässä Tiikerit pelissä näitä uusia elementtejä oli mukavasti havaittavissa. Kisa pystyi myös hyvin noudattamaan taktiikka ja sai Tiikereiden Venla Harjun pistetehtailun estettyä. Kisalta eniten pisteitä tekivät Melissa 9, Jemina 8 ja Pauliina 6.

Sarjassa oli mukana 118 joukkuetta. Kisan C2 pelasi sijoista 61-68, eli korkeimmista sijoista, joihin tammikuussa mukaan lähtenyt joukkue pystyi yltämään. Näistä sijoista järjestettiin kaksi neljän joukkueen turnausta. Kisa oli omassa turnauksessaan kolmas. Se tiesi sarjan sijaa 65.

Joukkueessa pelasivat Minttu Salo (C), Melissä Loch, Jemina Korkeatupa, Nanna Hautala, Eevi Kauranen, Helmi Koski, Johanna Kärnä, Pauliina Koski ja Petra Häkkinen. Kentän laidalle seisoskeli Jari Mäkelä. Onnittelut tytöille hienosta kaudesta ja kehityksestä, jota kauden aikana oli havaittavissa. Paljon on vielä töitä edessä seuraavaa kautta ajatellen, mutta onneksi sille on myös aikaa. Seuraavana odottaa Powercup Rovaniemellä kesäkuun alussa.C2 tytöt taistelivat sijalle 65

Toisessa pelissä Kisaa vastaan asettui uusi tuttavuus Leppäveden Leppä. Tämä oli ensimmäinen vastustaja tälle keväkaudelle, jolla oli ”oikea” hakkuri. Leppäveden Henna Bruce löi ykköspaikalta erinomaisesti. Kun joukkueella oli vielä kaksi ulottuvaa keskipelaajaa, haasteita riitti. Ensimmäinen erä kulki Leppäveden hienoisen painostuksen merkeissä. Pikkuhiljaa Kisa oppi pelaamaan uudentyyppistä vastustajaa vastaan ja etenkin Henna Brucen ykköspaikan hyökkäyksiä opittiin puolustamaan. Leppävesi johti erää parhaimmillaan 16-21, mutta siitä alkoi Kisan nousu. Pauliina Kosken neljä peräkkäistä hyökkäyspistettä siivitettynä vastustajan parilla virheellä tasoitti pelin tilanteeseen 22-22. Kisan pää kesti tiukassa tilanteessa ja erä päättyi Kisan 25-23 voittoon Petra Häkkisen, Jemina Korkeatuvan ja Melissan hyökkäyksillä.