M2n runkosarjasta puolet takana
Julkaistu: 29.10.2018 00.00

M2 runkosarjasta on nyt puolet takana ja sarjataulukossa ollaan sijalla 6. Voittoja on saatu 2 ja tappioita koettu 5. Viimeisestä ottelusta Pielavedellä oli tarjolla ottelupallona 4. erässä täydet sarjapisteet mutta lopulta käteen jäi yksi sarjapiste 3-2 tappiosta. Ensimmäinen erä istuttiin vielä autossa ja nuttuun tuli 25-14. Kahden seuraavan erän voitot ja viimeisetkin erät, tappioista huolimatta, pelattiin kauden parasta lentopalloa. Lopulta omat virheet ratkaisuhetkillä käänsivät ottelun isännille. Tuomarivirheet 4. erän lopussa veivät osaltaan mahdollisuudet täyteen pistepottiin.

Edellisen viikonlopun tuplapelit Kuopion PuWoa ja Oulunsalon Vasamaa vastaan ei tuottanut sarjapisteitä. Kuopiossa isäntäjoukkue oli vielä voitoitta joten matkaan lähdettiin sarjapisteiden toivossa. Ilmeisesti tappioistaan sisuuntunut kotijoukkue vei kuitenkin ottelun 3-1 ja pisteet jäi Kuopijoon.

Osva oli sunnuntaina liikkeellä Härmä-salissa vain seitsemällä pelaajalla mutta sekin riitti tällä kertaa puhtaaseen 0-3 voittoon. Ottelu ratkesi jatkopalloille venyneeseen ensimmäiseen erään. Kovasta taistelusta huolimatta erä kääntyi Kisan tappioksi. Toinen erä nieleskeltiin edellisen erän häviötä ja peli ei lähtenyt lainkaan käyntiin. Kolmas erä pelattiin virkamieslentopalloa ja voittaja oli selvillä jo ennen ottelun päätöstä.

Runkosarjan alkupuoliskoa haittasivat loukkaantumiset ja ennalta tiedetyt poissaolot. Useammassa pelissä pöytäkirjaan oli kirjattavaksi vain 8-9 pelaajaa, joten vaihtoehtoja peluuttamisen suhteen ei valmentajilla juuri ole ollut. Jälkipuoliskolla tilanne näyttä paremmalta ja sijoittuminen neljän sakkiin runkosarjassa on realistinen tavoite ja täysin omin suorituksin tavoitettavissa. Kun joukkuehenki ja asenne on kohdallaan, peli kehittyy sekä pelaajien roolit täsmentyvät tulokset tulevat näkymään myös sarjataulukossa.

Ensi sunnuntaina 4.11. klo 17 Härmä-salissa vastaan tukee VieskaWolley. Toivottavasti katsomo täyttyy äänekkäistä kotijoukkueen kannattajista!